Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOC-presidenten lover tidenes beste antidoping-jakt i Sotsji

Og har fått forsikringer fra Putin om at homofile får gå i fred.

FANT TONEN: Valdimir Putin og Thomas Bach diskuterte det kommende vinter-OL. IOC-presidenten ble beroliget.Foto: AFP / POOL/ ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / NTB Scanpix
FANT TONEN: Valdimir Putin og Thomas Bach diskuterte det kommende vinter-OL. IOC-presidenten ble beroliget.Foto: AFP / POOL/ ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Russerne har fått voldsom kritikk for antihomolovene de vedtok i juni, og flere utøvere har varslet demonstrasjoner på tross av IOC-advarsler.

I et intervju på Eurosport i kveld kunne derimot den nyvalgte IOC-presidenten, tyskeren Thomas Bach, berolige bekymrede tilreisende om at han hadde fått personlige forsikringer fra Valdimir Putin at det olympiske charteret skulle gjelde i Sotsji under OL.

- Jeg tok opp saken med dette lovverket i et møte med Putin for et par uker siden, og han forsikret også offentlig etter møtet at alle var velkomne til Sotsji, helt uavhengig av rase eller seksualitet, sier Bach til Eurosport.

Bach er også helt avslappet rundt den mye omtalte terrortrusselen under OL, selv om han selvfølgelig innrømmer at faren for et anslag er der. I intervjuet kommer han også inn på et tema som garantert kommer til å få stadig stigende oppmerksomhet fram mot lekene i februar, nemlig doping.

Utøvere som har skumle hensikter om å jukse seg til heder og ære i Russland bør passe seg ekstra godt i år, sier Bach.

- Vi kommer til å ha det beste antidopingsystemet i OL-historien. Ikke bare i kvantitet, men også i kvalitet. Dopingtestene i OL vil være mye mer målrettet enn tidligere. Det handler om å beskytte de rene utøverne, sier Bach til Eurosport.