DOPINGSKANDALEN FORTSETTER: IOC rapporterer fredag om 45 nye tilfeller av positive prøver fra tidligere OL. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
DOPINGSKANDALEN FORTSETTER: IOC rapporterer fredag om 45 nye tilfeller av positive prøver fra tidligere OL. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDAVis mer

IOC rapporterer om 45 nye positive prøver fra tidligere OL

Dopingskandalen fortsetter.

(Dagbladet): Idrettsverden har blitt sjokkert flere ganger i løpet av 2016. Tidligere denne uka var det Martin Johnsrud Sundby som ble felt, dog fikk han en mild straff på kun to måneder.

Nå fortsetter dopingtoget å rulle, og fredag offentliggjorde Den internasjonale olympiske komité (IOC) at nye tester av dopingprøvene fra OL i 2008 og 2012 har resultert i 45 nye positive prøver.

I 2008 gikk lekene av stabelen i Beijing, Kina, mens det i 2012 ble arrangert i London. Det skal dreie seg om 30 positive prøver fra Beijing, mens de resterende 15 er fra London.

Blant de 30 positive prøvene fra Beijing, skal 23 av disse komme fra utøvere som tok medalje under lekene.

Prøvene fra London-OL kom fra utøvere fra ni forskjellige land, og var fordelt på to grener under mesterskapet. IOC kommer ikke til å navngi utøverne som har avgitt de positive prøvene.

- Alle utøverne som beviselig har brutt antidoping-reglementet, vil bli utestengt fra Rio-OL 2016, skriver IOC.

- Viser nok en gang IOCs engasjement

- Beskyttelsen av de rene utøverne og kampen mot doping er høyeste prioritet for IOC. For å kunne gi et rent arrangement under sommerens OL i Rio, har IOC satt ned ekstra arbeid for å sjekke tidligere prøver. Bruken av de aller seneste analyseringsmetodene, og reanalysering av lagrede prøver fra OL i Beijing og London, var en prosess som startet i august 2015, skriver IOC.

Dette er andre runde med nye tester av de prøvene fra sommerlekene. Til nå har 98 prøver blitt oppdaget.

- De nye prøvene viser nok en gang IOCs engasjement og vilje til å kjempe mot doping, sier IOC-president Thomas Bach i pressemeldinga.