Olympic Agenda

IOC snur: Slik skal de få vinter-OL tilbake til røttene

Flere idrettsstjerner reagerer på at vinter-OL har blitt et arrangement for Asia i nyere tid. IOC tar grep for å få lekene tilbake til de tradisjonelle vinterstedene igjen.

VIL HA SLIKE ØYEBLIKK: IOC håper at typiske vintersteder kan arrangere vinter-OL igjen, som her under Lillehammer-OL i 1994 med Bjørn Dæhlie i duell mot Italias Silvio Fauner på herrestafetten. Foto: Jan Greve / Scan-Foto / Scanpix
VIL HA SLIKE ØYEBLIKK: IOC håper at typiske vintersteder kan arrangere vinter-OL igjen, som her under Lillehammer-OL i 1994 med Bjørn Dæhlie i duell mot Italias Silvio Fauner på herrestafetten. Foto: Jan Greve / Scan-Foto / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «The best Olympic Winter Games ever», konkluderte IOC-president Juan Antonio Samaranch etter at folkefesten under OL på Lillehammer i 1994 var et historisk faktum.

Der var det ekte vintervær og ekte vinteridrettsglede, helt etter ånden til majoriteten av dem som er mest glad i olympiske vinterleker.

I nyere tid har utviklingen gått en helt annen vei, med vinter-OL i Sotsji i 2014, Pyeongchang i 2018 og dernest Beijing i 2022. Det har blant annet fått de norske alpinstjernene til å reagere.

- Det er synd å se at det stort sett er landene i øst som er villige til å ta seg råd til vinter-OL, med en regning som gjør at jeg samtidig kan forstå at mange i vestlige land synes det er for dyrt, sier Jansrud til Dagbladet.

- Det er trist. Det skal jeg ærlig innrømme, men det er sånn det blir iblant når det er OL for hele verden, supplerer lagvenninne Ragnhild Mowinckel.

- Sotsji var så som så. Nå venter Pyeongchang og deretter Beijing. OL blir lagt til spesielle steder, sier Nina Løseth til Dagbladet.

IOC tar grep

Det kan det nå bli en slutt på: Den internasjonale olympiske komité (IOC) har gjennomført en reform for å få vinter-OL tilbake til de tradisjonelle vinterstedene igjen, altså primært Europa og Nord-Amerika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer