Frankie Fredericks suspendert

IOC suspenderer tidligere friidretts-stjerne etter korrupsjonsanklager

Frankie Fredericks suspenderes fra sine verv i IOC som følge av korrupsjonsanklagene franske myndigheter har rettet mot ham.

SUSPENDERT: Frankie Fredericks gikk tidligere i år av som leder for IOC-kommisjonen som evaluerer kandidater til å arrangere OL i 2024. Foto: Findlay Kember / AFP Photo / NTB Scanpix
SUSPENDERT: Frankie Fredericks gikk tidligere i år av som leder for IOC-kommisjonen som evaluerer kandidater til å arrangere OL i 2024. Foto: Findlay Kember / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var den etiske komiteen til Den internasjonale olympiske komité (IOC) som tirsdag anbefalte at Fredericks skulle suspenderes. Bak avgjørelsen ligger ifølge en uttalelse hensynet til IOCs rykte.

Samtidig understrekes det fra IOC-ledelsen at Fredericks er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

Den tidligere sprintstjernen Fredericks gikk tidligere i år av som leder for IOC-kommisjonen som evaluerer kandidater til å arrangere OL i 2024. Namibieren ble der erstattet av det sveitsiske IOC-medlemmet Patrick Baumann, som er generalsekretær i Det internasjonale basketballforbundet (FIBA).

Fredericks er under etterforskning for å ha mottatt et millionbeløp samme dag som Rio ble tildelt sommer-OL i 2016. Pengene skal ha kommet fra Papa Massata Diack, sønnen til Det internasjonale friidrettsforbundets tidligere president Lamine Diack.

Fredericks, som forklarte seg i en fransk domstol sist torsdag, nekter for å ha gjort noe galt. Han hevder den aktuelle utbetalingen, som nådde offentligheten gjennom den franske avisen Le Monde, var kompensasjon for promoteringsarbeid Fredericks gjorde i perioden 2007 til 2011. Dette skal angivelig ikke ha hatt noe med Rio-OL å gjøre.

Den tidligere sprintstjernen ble tidenes første namibier med medalje i et OL. Han tok OL-sølv på 100 og 200 meter i både 1992 og 1996, og han har også et VM-gull på 200 meter fra 1993.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer