IOC tar nytt grep for å stoppe russiske utøvere

Et panel i Den internasjonale olympiske komité (IOC) vil ta den endelige avgjørelsen om hvilke russiske utøvere som får delta i sommerlekene i Rio de Janeiro.

IOC: SJEF: Thomas Bach. Foto: NTB Scanpix 
IOC: SJEF: Thomas Bach. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

IOC-styret møttes lørdag for siste gang før åpningen av OL i Rio de Janeiro. Der ble det utnevnt et panel som skal avgjøre om de russiske utøverne som har fått grønt lys av sine respektive internasjonale forbund og blitt godkjent av en uavhengig ekspert skal få delta eller ikke.

– Dette panelet bestemmer om avgjørelsene skal godtas eller forkastes. Vi understreker at det er vi som tar den endelige beslutningen, sier IOC-talsmann Mark Adams.

Hittil er minst 117 av 387 russiske OL-utøvere utestengt, etter at de internasjonale særforbundene fikk mandat til å utestenge russiske utøvere. Panelet har kun seks dager på seg før sommerlekene i Rio de Janeiro starter.

– Vi har veldig stram tidslinje. Det må være klart senest fredag, sier Adams.

Tre medlemmer

Etter at Verdens antidopingbyrå (WADA) og Richard McLaren presenterte en rapport som avdekket at russiske utøvere deltok i et statlig dopingprogram har oppfordringene om å utestenge samtlige russiske utøvere fra OL i Rio haglet fra flere hold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer