OUTER FLERE: IOC fortalte tirsdag at de har funnet 31 utøvere som skal ha vært dopet under sommer-OL i Beijing i 2008. Også 250 prøver fra London testes på nytt, men resultatene offentliggjøres først i neste uke. Her er medisinsk direktør, Richard Budgett. Foto: SCANPIX/AP/Vincent Thian
OUTER FLERE: IOC fortalte tirsdag at de har funnet 31 utøvere som skal ha vært dopet under sommer-OL i Beijing i 2008. Også 250 prøver fra London testes på nytt, men resultatene offentliggjøres først i neste uke. Her er medisinsk direktør, Richard Budgett. Foto: SCANPIX/AP/Vincent ThianVis mer

IOC varsler ny dopingbombe om en uke

Har re-analysert testene fra London-OL også.

Den internasjonale olympiske komité vil i neste uke offentliggjøre hvor mange positive dopingprøver som har blitt funnet i de re-analyserte prøvene fra London-OL i 2012.

IOC fortalte tirsdag at de har funnet 31 utøvere som skal ha vært dopet under sommer-OL i Beijing i 2008. Også 250 prøver fra London testes på nytt, men resultatene offentliggjøres først i neste uke.

- Vi vil ikke være i stand til å gi noen detaljer, men vi kan si noe om antallet om en rundt en uke, sa medisinsk direktør Richard Budgett.

Utøverne som er mistenkt for å ha dopet seg blir gitt en frist på ti dager til å overvære en analyse av B-prøven. Utøvere som ikke dukker opp, vil få utnevnt et uavhengig vitne.

Det endelig resultatet blir klart to eller tre dager etter den andre testen er ferdig analysert.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram