MÅ VISE UTVIKLING: Anette Sagen og de andre hoppjentene må overbevise IOC under VM i Oslo til vinteren for å komme på OL-programmet i Sotsji i 2014. Foto: Joe Klamar, AFP/Scanpix
MÅ VISE UTVIKLING: Anette Sagen og de andre hoppjentene må overbevise IOC under VM i Oslo til vinteren for å komme på OL-programmet i Sotsji i 2014. Foto: Joe Klamar, AFP/ScanpixVis mer

IOC venter med å sette kvinnehopp på OL-programmet

Vil se utvikling fra Liberec til Oslo-VM.

|||
Kvinnehopp kom ikke med på OL-programmet i denne omgang. Alt ligger i hendene på IOC-president Jacques Rogge.

Døren er nemlig ikke helt lukket med tanke på at Anette Sagen og hennes konkurrenter kan delta i OL i Sotsji i Russland i 2014.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) drøftet saken i Acapulco i dag.

- I prinsippet er vi for, men vi ønsker å se an utviklingen. Vi vil gjerne ha framgang fra VM i Liberec i 2009 under kommende VM i Oslo i 2011, sa IOKs Gerhard Heiberg til NTB.

IOK mener det er opp til jentene selv å bevise at de er gode nok. De mener at det var for stor forskjell på de beste og de nest beste i Liberec for snart to år siden.

En endelig avgjørelse om deltakelse i Sotsji blir tatt i april, etter at vinterens mesterskap er over. Styret i IOK har delegert avgjørelsen til Rogge alene. — Styret har bedt Rogge om å bestemme dette selv, heter det i en pressemelding fra IOK etter møtet i Mexico.
Heller ikke slopestyle kom med på OL-programmet i denne omgang. Også i den grenen mener IOK at kvaliteten ikke er bra nok per oktober 2010.

(NTB)

• Fredag 22. oktober: Tror på ja til kvinnehopperne