IOC vil ha refundert all skatt etter Oslo-OL

«Vertsbyen skal bære hele skattebyrden».

SKATT: Skal de olympiske ringene igjen skinne i Oslo, krever IOC at de enten får unntak fra alle skatter og avgifter - eller får skatten refundert etter mesterskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKATT: Skal de olympiske ringene igjen skinne i Oslo, krever IOC at de enten får unntak fra alle skatter og avgifter - eller får skatten refundert etter mesterskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komité (IOC) krever å få unntak fra alle skatter og avgifter under et eventuelt OL i Norge. Om politikerne ikke går med på dette, vil IOC ha refundert alle skatter og avgifter etter OL.

I kontraktsforslaget OL-direktør Eli Grimsby har mottatt fra IOC slås det fast at IOC og organisasjonens medlemmer skal slippe å betale skatter, tollavgifter, moms og merverdiavgift før, under og etter OL, skriver Klassekampen.

- Dette er forhold som vurderes og behandles av regjeringen og deres underliggende departementer i disse dager, sier OL-direktør Grimsby til avisen.

Klassekampen har tidligere omtalt IOCs krav om skatteamnesti under OL. I det nye kontraktsforslaget slås det nå i tillegg fast at arrangøren står ansvarlig for å tilbakebetale hver eneste skattekrone til IOC, dersom det ikke lykkes å overbevise landets myndigheter om å innføre egne særlover.

«Vertsbyen skal bære hele skattebyrden», og dette skal gjelde for alle «skatter, tollavgifter, moms eller andre avgifter i nåtid eller framtid», heter det i det ferske kontraktsforslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer