Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- IOC viser seg som arrogante

Idrettsblogger etterlyser ydmykhet.

IOC ER SKUFFET: Her løfter IOC-president Thomas Bach flagget under ungdoms-OL i Kina i august. I dag får organisasjonen kritikk i Norge.Foto: REUTERS/Aly Song / NTB SCANPIX
IOC ER SKUFFET: Her løfter IOC-president Thomas Bach flagget under ungdoms-OL i Kina i august. I dag får organisasjonen kritikk i Norge.Foto: REUTERS/Aly Song / NTB SCANPIX Vis mer

Den profilerte idrettsbloggeren Andreas Selliaas mener Den internasjonale olympiske komités uttalelser etter Norges OL-retrett viser organisasjonens mangel på ydmykhet.

- Pressemeldingen var merkelige greier. De bekrefter nei-sidens påstander om arroganse og viser total mangel på selvkritikk, sier Selliaas til NTB.

I uttalelsen ført i pennen av IOC-direktør Cristophe Dubi står det blant annet ar Norge ikke stilte med riktige personer i et møte med den olympiske komité tidligere i år. Deretter går Dubi langt i å antyde at Norges beslutning ble tatt fordi informasjonen fra dette møtet ikke ble korrekt videreformidlet.

- I viktige møter i internasjonal politikk, som dette jo har blitt, sender man personer på samme nivå. Selv om det har skjedd her, tviler jeg sterkt på at Norge har fått feil informasjon fordi de ikke var på akkurat dette møtet.

- IOC hadde mange muligheter til å nå fram med sitt budskap uten å benytte seg av dem. Det blir feil å skylde på Oslo 2022, sier Selliaas.

Speil av ja-siden 44-åringen har en fortid som forsker for Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) og har i fire år jobbet som spesialrådgiver i Norges Idrettsforbund. Han drar parallellen fra IOCs arroganse til den norske ja-sidens argumentasjon.

- Vi har sette den samme arrogansen fra ja-siden. Ofte når nei-siden har kommet med sine argumenter, blir de møtt med påstander om at «de ikke vet nok».

bloggen sin har Selliaas tidligere tatt for seg den norske arrogansen i forbindelse med valget av OL-arrangør og påpekt at Norge ikke automatisk var sikret å få lekene om de søkte.

- I pressemeldingen virket IOC veldig ivrige på et norsk OL?

- Det kan hende, men først og fremst er IOC avhengig av flere kandidater. Nå har de bare to igjen. Det var nok mange av toppene i IOC som var for et OL i Oslo eller et annet sted i Europa. Men det betyr ikke at alle 107 representantene som skal bestemme, mener det samme.

- Både for interessen og for de kommersielle verdiene er det negativt for IOC at kandidater faller fra, mener Selliaas.

Veiskille Han tror at Norges OL-nei kan bli et veiskille for IOC.

BLOGGER: Andreas Selliaas mener det blir feil av IOX å skylde på Oslo 2022.

Mottatt på pictures@dagbladet.no: 27.02.2006
BLOGGER: Andreas Selliaas mener det blir feil av IOX å skylde på Oslo 2022. Mottatt på pictures@dagbladet.no: 27.02.2006 Vis mer

- Det viser at tyngdepunktet for den olympiske bevegelsen forflytter seg fra Europa og Vesten til Asia.

- Det trigger nok endringer, men spørsmålet er om slaget er tapt for Vesten i lang tid framover, avslutter han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling