- IOC viser seg som arrogante

Idrettsblogger etterlyser ydmykhet.

IOC ER SKUFFET: Her løfter IOC-president Thomas Bach flagget under ungdoms-OL i Kina i august. I dag får organisasjonen kritikk i Norge.Foto: REUTERS/Aly Song / NTB SCANPIX
IOC ER SKUFFET: Her løfter IOC-president Thomas Bach flagget under ungdoms-OL i Kina i august. I dag får organisasjonen kritikk i Norge.Foto: REUTERS/Aly Song / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den profilerte idrettsbloggeren Andreas Selliaas mener Den internasjonale olympiske komités uttalelser etter Norges OL-retrett viser organisasjonens mangel på ydmykhet.

- Pressemeldingen var merkelige greier. De bekrefter nei-sidens påstander om arroganse og viser total mangel på selvkritikk, sier Selliaas til NTB.

I uttalelsen ført i pennen av IOC-direktør Cristophe Dubi står det blant annet ar Norge ikke stilte med riktige personer i et møte med den olympiske komité tidligere i år. Deretter går Dubi langt i å antyde at Norges beslutning ble tatt fordi informasjonen fra dette møtet ikke ble korrekt videreformidlet.

- I viktige møter i internasjonal politikk, som dette jo har blitt, sender man personer på samme nivå. Selv om det har skjedd her, tviler jeg sterkt på at Norge har fått feil informasjon fordi de ikke var på akkurat dette møtet.

- IOC hadde mange muligheter til å nå fram med sitt budskap uten å benytte seg av dem. Det blir feil å skylde på Oslo 2022, sier Selliaas.

Speil av ja-siden 44-åringen har en fortid som forsker for Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) og har i fire år jobbet som spesialrådgiver i Norges Idrettsforbund. Han drar parallellen fra IOCs arroganse til den norske ja-sidens argumentasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer