IOK ber norsk antidoping om hjelp

- En internasjonal anerkjennelse.

SMIGRET ANTIDOPER. Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge er tilfreds med at IOK vil benytte norsk kompetanse.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
SMIGRET ANTIDOPER. Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge er tilfreds med at IOK vil benytte norsk kompetanse. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Den internasjonale olympiske komite vil benytte seg av norsk antidopingekspertise fram mot Rio-OL i 2016.
- Det at vi blir spurt av IOK, viser at de mener Norge er blant de ledende i verden på dette feltet. Antidoping Norge besitter stor kompetanse, og jeg er glad for at vi nå får mulighet til å videreutvikle vårt internasjonale engasjement, sier daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge.

Rune Andersen blir sentral i samarbeidet med IOK. Han gikk før sommeren av som direktør i Verdens antidopingbyrå (WADA) og er i dag spesialrådgiver i Antidoping Norge.

- Jeg gleder meg til å sette i gang med arbeidet. Samarbeidet ble opprettet fordi Norge besitter den kompetansen IOK ønsker. Samtidig viser det at IOK etterstreber å etablere et robust antidopingprogram før og under 2016-lekene, og det bør anerkjennes, sier Andersen. (NTB)