BYGGES OPP: Slik så det ut i Sotsji i desember, der OL-anlegg og bygninger reises i påvente av lekene neste vinter, Foto: REUTERS/Pawel Kopczynski / NTB SCANPIX
BYGGES OPP: Slik så det ut i Sotsji i desember, der OL-anlegg og bygninger reises i påvente av lekene neste vinter, Foto: REUTERS/Pawel Kopczynski / NTB SCANPIX Vis mer

IOK ber russerne skifte til «vintertid»

For å hjelpe TV-selskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komité (IOK) har bedt russiske myndigheter om å gå tilbake til «vintertid» til hjelp for TV-selskapene under vinter-OL i Sotsji neste vinter.

Det er med tanke på at IOKs største TV-inntekter kommer fra USA og Vest-Europa.

Russland opphevet sommertiden i 2011. Tidsdifferansen mellom Russland og de fleste europeiske land er per i dag tre timer og hele fire timer i Storbritannia.

Representanter i det russiske underhuset Dumaen har gjentatte ganger bedt regjeringen om å gå tilbake til «vintertid», men har hittil talt for døve ører.

- Dette problemet ligger hos myndighetene, sa talskvinne for Russlands olympiske komité, Maria Kiseleva til internasjonale byråer torsdag.

- Vi kan bare vente på deres beslutning, sa hun.

Neste års OL går i Sotsji fra 7.-23. februar. (©NTB)

(NTB-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer