Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOK ekskluderte seks medlemmer

Den internasjonale olympiske komité (IOK) besluttet i dag å ekskludere seks medlemmer fra organisasjonen. De seks mistet medlemskapet fordi de mottok bestikkelser i forbindelse med Salt Lake Citys søknad om vinter-OL i 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IOK-styret fikk fullt gjennomslag for sin anbefaling om eksklusjon av de seks. Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av rapporten fra IOKs granskingskommisjon som har sett på den alvorligste skandale i IOKs historie.

De ekskluderte IOK-medlemmene er Lamine Keita (Mali), Agustin Arroyo (Ecuador), Zein El Abdin Ahmed Abdel Gadir (Sudan), Sergio Santander (Chile), Jean-Claude Ganga (Kongo) og Seiuli Paul Wallwork (Samoa).

De seks ekskluderte hevdet at de var uskyldige, men ble ikke trodd av tilstrekkelig mange kolleger til å gå fri. Ganga uttrykte på forhånd håp om å bli frikjent, men han hadde bare to tilhengere i forsamlingen. Bredest støtte fikk Wallwork, som ble ekskludert med stemmetallet 67-19.

(NTB-Reuters)