-  IKKE JUKS: IOC-medlem Gerhard Heiberg mener høydehus ikke har noe med bruk av doping å gjøre, og mener Norge bør fjerne forbudet.  Foto: Lise Åserud, Scanpix
- IKKE JUKS: IOC-medlem Gerhard Heiberg mener høydehus ikke har noe med bruk av doping å gjøre, og mener Norge bør fjerne forbudet. Foto: Lise Åserud, ScanpixVis mer

- IOK forstår ikke hvorfor Norge forbyr høydehus

Heiberg mener forbudet bør fjernes.

IOK-medlem Gerhard Heiberg forstår ikke det særnorske forbudet mot høydehus.

- IOK forstår ikke hvorfor Norge har et forbud mot bruk av høydehus. Det har i alle fall ikke noe med bruk av doping å gjøre, sier Heiberg til Aftenposten.

Han mener Norge igjen bør åpne for bruk av høydehus på toppnivå. Forbudet ble innført i 2003. Nå er debatten aktualisert igjen. Toppsvømmer Alexander Dale Oen frykter for medaljesjansene i London-OL dersom han ikke får bruke høydetelt, slik australierne har suksess med.

- Jeg mener at Norge så absolutt bør åpne for å kunne benytte høyderom på hjemmebane, sier Heiberg.

Billigere IOK ønsker ikke å lage begrensninger rundt bruken av høydehus.

- Jeg vet at høydehus brukes mange steder. Sett med de «fattige» lands øyne er det riktig at de har den muligheten for sine beste utøvere. Det er mye billigere å bruke kunstig høyde på hjemmebane enn å dra til utlandet for en periode, beskriver Heiberg overfor Aftenposten.

Får ikke sove med kjæresten I avisens fredagsutgave snakker langrennsløper Ola Vigen Hattestad ut om at han og kjæresten Katja Visnar fra Slovenia må sove på hvert sitt rom under samlinger i Visnars hjemland.

- Jeg har flere ganger måttet forklare slovenerne hvorfor Norge sier nei til slikt bruk (av høydehus), og hvorfor Katja og jeg derfor må sove i hvert vårt rom. Noen hjemme tror for øvrig at det å besøke henne, er som å gå inn i en dopingsone, sier Hattestad til Aftenposten.

(NTB)