IOK kan droppe OL-idretter

Den internasjonale olympiske komité (IOK) arbeider videre med forslaget om å droppe baseball, softball og moderne femkamp fra OL-programmet i Beijing i 2008.

Senere denne uken skal IOK-kongressen møtes i Mexico City for å diskutere forandringene på OL-programmet. Her vil det bli stemt over forslaget, som er kommet fra IOK-sjef Jacques Rogge.

Dersom softball, baseball og moderne femkamp skal fjernes fra programmet, må forslaget støttes av to tredjedeler i IOKs kongressforsamling.

Det er første gang siden 1936 at IOK foreslår så radikale endringer av OL-programmet, og det har vakt stor oppsikt siden det ble lansert i august. Jacques Rogge har sagt at målet er å fjerne totalt 28 av 300 grener.

Men det er også foreslått å ta nye idretter inn i OL. Golf og rugby er de heteste kandidatene, men trolig vil det ikke være aktuelt å gjøre disse forandringene før i 2008 eller 2012.

Dersom IOK-kongressen bestemmer seg for å beholde softball, baseball og femkamp senere denne uken, må trolig Jacques Rogge bruke de neste seks månedene på å finne andre idretter som kan fjernes. Badminton, roing, padling, seiling og synkronsvømming er blant idrettene som står i fare.

NTB