IOK-medlemmer avslørt

Den internasjonale olympiske komité sitter på dokumenter med navnene til IOK-medlemmer som tok imot bestikkelser i forbindelse med tildelingen av OL i 2002.

Nestleder i IOK, sveitseren Marc Hodler, sier han har sett bevisene som kan felle flere av kollegene hans. Hodler var mannen som i helgen offentliggjorde tiårets største skandale innenfor den olympiske bevegelse.

Salt Lake City-kampanjen er under etterforskning for å ha tilbudt gaver til flere av IOKs medlemmer mens søknaden deres var til behandling. Ledere i Salt Lake Citys OL-kampanje har innrømmet at de ga undervisnings- og treningsstipendier til 13 mennesker i perioden før tildelingen av OL. Seks av disse er i slekt med IOK-medlemmer.

- Vi har fått oversendt bevisene fra OL-kampanjen, kalt «Stipendier». Ialt lister de opp utbetalinger på 632 000 dollar (4,9 millioner kroner). Vi har oversikt over alle som fikk overført penger, hvorav enkelte av mottakerne er IOK-medlemmer. Andre igjen er sønner og døtre av IOK-medlemmer, sa Marc Hodler ifølge en sveitsisk avis onsdag.

Listene skal også inneholde navnene til hittil ukjente personer. Om disse på noen måte er tilknyttet IOK-medlemmer vil bli utredet, ifølge Hodler.

(NTB/REUTERS)