IOK suspenderte Kim Un-yong

Visepresidenten i Den internasjonale olympiske komité (IOK), sørkoreanske Kim Un-yong, ble suspendert i dag.

Grunnen til at IOK nå har suspendert sin egen visepresident er at han av sørkoreanske myndigheter etterforskes for korrupsjon.

IOK sier i en uttalelse at Kim Un-yong er suspendert og fratatt alle sine rettigheter til etterforskningen er avsluttet og det er gjennomført en høring i IOKs etiske komité.

72-årige Kim er en av de mektigste figurene i sørkoreansk idrett, og han er blant annet mistenkt for å ha mottatt en halv million dollar for å skaffe plasser til forretningsmenn i Koreas Olympiske Komité (KOC).

Han trakk seg for to uker siden fra flere tillitsverv, deriblant som president i Det internasjonale taekwondoforbundet, etter anklager om at flere hundre tusen dollar var forsvunnet.

Avhørt to ganger

Kim er blitt avhørt to ganger, og da politiet ransaket hans kontor og hjem ble det funnet rundt 6 millioner kroner. De sørkoreanske anklagerne avventer nå en rapport om Kims helsetilstand. 72-åringen ble innlagt på et sykehus etter å ha kollapset forrige uke.

Kim vant kampen om å bli visepresident i IOK på forrige valg i Praha foran norske Gerhard Heiberg.

Anklagerne har også reist tiltale for korrupsjon mot et tidligere KOC-medlem, Lee Kwang-Tae. Han skal angivelig ha betalt rundt 100.000 dollar til Kim Un-yong, slik at han beholdt sitt KOC-medlemskap.

NTB

SUSPENDERT: Den sør-koreanske visepresidenten i IOK, Kim Un-yong, er suspendert.