IOK tatt på senga av nettsensur

Klager på dårlig informasjon.

Kevan Gosper, mediesjefen til Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), er overrasket over OL-arrangørenes internettsensur.

Han innrømmer at både han og internasjonale medier er blitt tatt på senga i denne saken. Gosper sier at internasjonale medier selvsagt burde ha fått beskjed om at de ikke ville få fri tilgang til internett under OL.

Flere sider er sensurert av OL-arrangørene. Det gjelder, blant annet, sidene til Amnesty International, Falungong og BBC.

- Jeg er overrasket over dette, for vi har fått mange forsikringer om at journalister skulle kunne arbeide normalt i OL-perioden, sier Gosper.

- Det er ingen tvil om at jeg, på vegne av IOK, ikke har fått den informasjonen jeg har hatt krav på i denne saken, legger han til.

Amnesty International har kommet med til dels sterk kritikk mot IOK etter det som har skjedd. Organisasjonen sier i en uttalelse at IOK må gjøre alt som står i dets makt for å gjøre internett helt åpent.

- Sensurering av internett er et brudd med grunnleggende menneskerettigheter og går ut over de olympiske verdiene, sier Mark Allison som jobber for Amnesty i Øst-Asia.

(NTB)

FORBAUSET: IOKs mediesjef Kevan Gosper sier han ikke har fått informasjonen han har krav på fra OL-arrangøren. Foto: AFP
FORBAUSET: IOKs mediesjef Kevan Gosper sier han ikke har fått informasjonen han har krav på fra OL-arrangøren. Foto: AFP Vis mer