Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOK tester dopingprøver fra Aten-OL på nytt

Testes på nytt etter «interessante funn».

FORFALL: Bare åtte år etter OL i Aten ser det slik ut på volleyball-arenaen, som har forfalt som følge av den økonomiske krisa i landet. Nå skal dopingtester som ble tatt under mesterskapet analyseres på nytt. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis/Scanpix
FORFALL: Bare åtte år etter OL i Aten ser det slik ut på volleyball-arenaen, som har forfalt som følge av den økonomiske krisa i landet. Nå skal dopingtester som ble tatt under mesterskapet analyseres på nytt. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis/Scanpix Vis mer

Interessante funn i gamle A-prøver gjør at Den internasjonale olympiske komité (IOK) skal teste fem dopingprøver fra Aten-OL i 2004 på nytt.

Det bekreftet en IOK-representant overfor nyhetsbyrået Reuters mandag.

- I analysene er det gjort funn som er i strid med reglene i fem tilfeller, sa IOK-representanten.

B-prøvene er ennå ikke analysert. Det er ikke kjent hvilke utøvere eller hvilke idretter prøvene stammer fra.

IOK har testet gamle dopingprøver fra tidligere OL for å avdekke stoffer eller mengder man ikke hadde testmetoder for å avsløre tidligere. Prøvene er fryst ned og kan etter regelverket kun oppbevares og retestes i åtte år.

Nedfrossede prøver fra Beijing-OL i 2008 er tidligere analysert på nytt, og flere av dem viste seg å inneholde forbudte stoffer.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media