SJEKKER PÅ NYTT: Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil med nye metoder analysere hundrevis av dopingprøver fra OL tilbake til Beijing-lekene i 2008. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud/Files/NTB Scanpix
SJEKKER PÅ NYTT: Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil med nye metoder analysere hundrevis av dopingprøver fra OL tilbake til Beijing-lekene i 2008. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud/Files/NTB ScanpixVis mer

IOK vil analysere hundrevis av nedfryste dopingprøver på nytt

Fra Beijing.

Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil med nye metoder analysere hundrevis av dopingprøver fra OL tilbake til Beijing-lekene i 2008.

Dopingprøver innhentet under olympiske leker fryses nå ned slik at de kan testes om igjen når nye metoder for å påvise bruk av forbudte stoffer er utviklet.

IOKs medisinske direktør Richard Budgett bekrefter at noen prøver fra lekene i Beijing (2008), Vancouver (2010) og London (2012) allerede er analysert om igjen, men uten at det er påvist dopingmisbruk.

Ordningen med å fryse ned dopingprøvene ble innført i 2004.

Opprinnelig var det adgang til å teste prøvene igjen innen åtte år, men grensen er nå utvidet til ti år. Ved positive analyser kan utøvere fratas medaljer.

(NTB)