Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IOK vil avskjedige sju medlemmer

Sju medlemmer av Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil trolig bli avskjediget som følge av korrupsjonsskandalen rundt tildelingen av OL til Salt Lake City.

Det foreslo IOKs eksekutivkomité på et møte i Lausanne i dag, opplyste en sentralt plassert IOK-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Den endelige avgjørelsen om de sju skal sparkes ut vil bli tatt på IOK-sesjonen i 17.-18. mars.

Fem afrikanere og to latin-amerikanere ble foreslått avskjediget. Fra før har finske Pirjo Häggman og Bashir Mohamed Attarabulsi trukket seg fra sine verv.

Hele 13 medlemmer av komiteen er mistenkt for å ha tatt i mot bestikkelser for nesten fem millioner kroner fra organisasjonskomiteen i Salt Lake City, som ble tildelt 2002-lekene i 1995.

Det er ventet at IOK-president Juan Antonio Samaranch offentliggjør beslutningen på en pressekonferanse i kveld.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling