Irak avslo å spille med sørgebind

Iraks fotballag avslo å følge sine italienske motstanderes eksempel og spille med sørgebind i OL-bronsekampen fredag.

Alle italienske OL-deltakere konkurrerte fredag med sørgebind etter at journalisten Enzo Baldoni ble drept av irakerne som bortførte ham for en uke siden.

Iraks fotballforbund ble spurt om også deres lag ville spille bronsekampen med sørgebind.

- Italienerne gjør det, og vi respekterer deres valg, men vi gjør det ikke. Vi er lei for italienerens død, men vi må også huske på de hundrevis av irakere som hver dag dør når de gjør motstand mot okkupasjonene, sa trener Adnan Hamd.

- Vi ville bli nødt til å spille med sørgebind hver dag. Vi ba gisseltakerne om å sette journalisten fri, men dessverre ble vi ikke hørt.

Det var en stund snakk om at bronsekampen burde bli avlyst, men FIFA-president Sepp Blatter holdt pressekonferanse før avspark for å forklare hvorfor den ikke ble det.

- Det som skjedde er svært trist, og vi uttrykker vår medfølelse med offerets familie, men nå må vi spille fotball. Fotball bidrar til forståelse og solidaritet. Kanskje har ikke spillerne samme entusiasme for kampen etter det inntrufne, men solidaritet blir vinneren, sa Blatter med Iraks og Italias fotballpresidenter ved sin side.

(.NTB)