Irak-friere ringte Drillo

Ville bli assistenttrener.

(Dagbladet.no): En trenerjobb i krigsherjede Irak virker i utgangspunktet ikke spesielt forlokkende. Slik tenker ikke Egil «Drillo» Olsen og Otto Ulseth, som sammen skal føre den regjerende Asia-mesteren til VM i 2010.

Ulseth var en av kandidatene Drillo selv plukket ut, men det fantes også dem som selv tok kontakt for å søke på jobben som assistenttrener.

- Jeg kontaktet 6-7 trenere i første omgang. Etter det var det mange som kontaktet meg, som meldte seg på selv, sier Drillo til Dagbladet.no.

- Kan du fortelle hvem det var?

- Nei, jeg synes ikke det er riktig av meg å si det, hvis ikke de vil det selv. Men noen av dem var brukbare, som jeg ikke hadde tenkt på selv, sier han.

- Var det snakk utenlandske trenere?

- Det har kommet initiativ fra utlandet, ja. Jeg var aldri i tvil om at det ville løse seg å finne en assistenttrener, sier Drillo.

Forbauset Drillo

Irak-friere ringte Drillo

Drillo rettet også henvendelser til Roar Stokke og Ola By Rise, men ingen av dem lot seg friste.

- Jeg synes det var hyggelig å bli spurt, men det var ikke noe annet svar enn nei fra meg på strak arm, sa Rise til NRK denne uka.

Drillo er overrasket over at hans sonderinger etter assistenttrener nådde mediene.

- Det er egentlig rart at noen har gått ut i media i det hele tatt.

- Hvorfor overrasker det deg?

- Hva ville du gjort om jeg hadde ringt deg? kontrer Drillo.

Trolig ville Dagbladet.nos journalist blitt så smigret at han hadde takket ja på flekken, men Iraks landslagssjef misliker at det stilles spørsmål ved at han kontaktet Åge Hareides assistent midt under EM-kvaliken.

I dagens VG blir Hareide spurt om hva han mener om at Drillo ville hente assistenten hans.

NOK AV SØKERE: Egil Drillo Olsen hadde få problemer med å finne en som var villig til å bli Iraks assistenttrener. Her er Drillo fotografert før regjeringens lunsj med det brasilianske presidentparet nylig. Foto: SCANPIX
NOK AV SØKERE: Egil Drillo Olsen hadde få problemer med å finne en som var villig til å bli Iraks assistenttrener. Her er Drillo fotografert før regjeringens lunsj med det brasilianske presidentparet nylig. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har ingen kommentar til dette. Ring Drillo og spør han om hvorfor han gjorde det, sier han.

- Jeg ser at noen vil lage konflikt av dette også, sier Drillo til Dagbladet.no.

- Ola kan svare for seg selv. Om han hadde vært positivt kunne vi sikkert ordnet det slik at han fikk fullføre jobben med det norske landslaget. At det kunne oppfattes som et problem var ikke i tankene mine, sier han.

<B>IKKE INTERESSERT:</B> Ole By Rise.