Irak-spillere hoppet av i Australia

Drillo mister VM-aktuelle.

Tre irakiske fotballspillere forlot spillerhotellet i all hemmelighet etter en OL-kvalikkamp i helgen. Spillerne planlegger å søke asyl i Australia.

Stjernespilleren Ali Abbas er en av de tre som nå søker asyl i Australia. Han var en sentral brikke da laget vant Asiamesterskapet tidligere i år.

Det var også ventet at han ville bli sentral i Egil «Drillo» Olsens lag som kjemper om billett til VM 2010.

De to andre spillerne er Ali Mansur og Ali Khadhar. Lagets assisterende trener, Sadi Toma forlot også hotellet med spillerne.

- Spillerne tok med seg passene sine og dro i all hemmelighet rundt klokken tre på natten - bare et par timer før de skulle dra med laget, sier visepresident i det irakiske fotballforbundet Tariq Ahmed.

Assistenttreneren kontaktet lagledelsen senere på dagen og fortalte at de tre spillerne vil søke asyl.

Iraks U23-lag tapte 0-2 for Australia lørdag. Irak trenger seier i kampen mot Libanon onsdag for å kvalifisere seg til OL i Beijing 2008.

Tariq Ahmed sier han håper at spillerne ikke forlot landslaget fordi de fryktet for sin egen sikkerhet i hjemlandet dersom de ikke kom til OL. Under Saddam Husseins regime var det vanlig at atleter som mislyktes ble straffet hardt.

AVHOPPER: Ali Abbas, her i kamp med Talal al-Bloshi fra Quatar, er en av spillerne som forsvant fra hotellet. Foto: AFP/SCANPIX
AVHOPPER: Ali Abbas, her i kamp med Talal al-Bloshi fra Quatar, er en av spillerne som forsvant fra hotellet. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Det er ingen grunn til å frykte noe slik. Det finnes ingen Saddam i dag. Dette vil innvirke på troppens moral, fordi dette er viktige spillere. De kunne ha forlatt oss etter å ha fullført pliktene sine i neste kamp. Dette er illojalt mot landet, sier Ahmed.

(NTB)

GOD START: Egil Olsen fikk en god start med det Irakiske landslaget, men avhoppet i helga kan bli en kjepp i hjulet som skulle ta laget til VM 2010.