Irak trues med FIFA-utestengelse

Risikerer også OL-nekt.

FIFA-president Sepp Blatter truer med å utestenge Irak fra Det internasjonale fotballforbundet.

Blatter krever at Irak opphever et vedtak om å oppløse landets fotballforbund. FIFAs eksekutivkomité vil møtes tirsdag for å bestemme seg for om Irak skal bli utestengt.

- Hvis den irakiske idrettsministeren ikke gjør noe, har vi ikke noe annet valg enn å suspendere forbundet, og det betyr at de ikke vil ha noe rett til å delta i internasjonal fotball, sier Blatter.

Ifølge den mektige FIFA-presidenten kan Irak også bli utestengt av Den internasjonale olympiske komité (IOK). Da vil ikke Irak kunne spille i Beijing-OL.

- Vi har bedt regjeringen om å trekke tilbake avgjørelsen mot Det irakiske fotballforbundet, og vi forstår det slik at IOK har gjort det samme og truet med den samme straffen som FIFA, sier Blatter.

Irak møter Australia i VM-kvalifiseringen søndag.

Egil «Drillo Olsen» og Otto Ulseth trente det irakiske landslaget i fem måneder, men fikk sparken i vinter.

(NTB)

I TRØBBEL? Younes Khalef og de andre irakiske landslagsspillerne kan havne utenfor det gode fotballselskap. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/AFP/SCANPIX
I TRØBBEL? Younes Khalef og de andre irakiske landslagsspillerne kan havne utenfor det gode fotballselskap. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/AFP/SCANPIX Vis mer
Irak trues med FIFA-utestengelse