Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Irak utestengt fra all internasjonal fotball

Fifa tar affære etter sparking av ledelsen i det nasjonale fotballforbundet.

UTESTENGT: Irak vant nylig en vennskapsturnering i De forente arabiske emirater. Det kan bli de siste landskampene på en stund, ettersom Fifa har utestengt landet fra all fotball på ubestemt tid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/KARIM SAHIB
UTESTENGT: Irak vant nylig en vennskapsturnering i De forente arabiske emirater. Det kan bli de siste landskampene på en stund, ettersom Fifa har utestengt landet fra all fotball på ubestemt tid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/KARIM SAHIB Vis mer

|||Irak er utestengt fra all internasjonal fotball på ubestemt tid av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Årsaken er at den olympiske komiteen i Irak har avsatt ledelsen i det nasjonale fotballforbundet.

Dermed får ikke Iraks klubb- eller landslag delta i internasjonale kamper, ei heller vennskapskamper. Nasjonen mister også stemmeretten på internasjonale kongresser, og all økonomisk støtte fra Fifa blir holdt tilbake.

Eneste unntak fra utestengelsen er Iraks U16-landslag for kvinner, som er gitt dispensasjon til å delta i en turnering i Jordan som arrangeres av Norges Fotballforbund neste uke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media