Irakerne vil at Norge skal betale Drillo

- Uforståelig.

(Dagbladet.no) Det irakiske fotballforbundet var svært fornøyd da de tidligere i høst sikret seg signaturen til Egil Olsen. Den norske fotballegenden har så langt levert varene for Irak, som slo ut Pakistan i første kvalikrunde til VM.

Men Irak har ennå ikke betalt lønn til Drillo.

- Jeg har ikke fått noen penger ennå, men jeg får det forhåpentligvis etter hvert. Vi får se, sier Drillo til TV 2.

- Var aldri et tema

TV-kanalen har snakket med både Norges Fotballforbund og Utenriksdepartementet. Begge er svært overrasket over at irakerne tror de slipper å lønne Drillo.

Det var da det irakiske forbundet var i et møte med NFF og UD om samarbeid om breddeidrett dette kom på banen. De trodde at lønna til Olsen var en del av denne pakka.

- Det er for meg uforståelig, for det har aldri vært et tema, sier Drillo.

Dermed har det oppstått nye utfordringer for Drillo og assistenttrener Otto Ulseth. Søndag ble det kjent at tre av spillerne deres hoppet av i Australia. Stjernespilleren Ali Abbas er en av de tre som nå søker asyl i Australia. Han var en sentral brikke da laget vant Asiamesterskapet tidligere i år.

LANDSLAGSSJEF PÅ DUGNAD? Egil Olsen har ennå ikke sett en irakisk lønnsslipp. Årsaken er at det irakiske fotballforbundet trodde Norge skulle betale. Foto: HANS ARNE VEDLOG
LANDSLAGSSJEF PÅ DUGNAD? Egil Olsen har ennå ikke sett en irakisk lønnsslipp. Årsaken er at det irakiske fotballforbundet trodde Norge skulle betale. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Vil tjene penger på Drillo

- Spillerne tok med seg passene sine og dro i all hemmelighet rundt klokken tre på natten - bare et par timer før de skulle dra med laget, sier visepresident i det irakiske fotballforbundet Tariq Ahmed.

For en måned siden skrev Aftenposten at Iraks fotballforbund har forhåpninger om å tjene gode penger på avtalen med Drillo, spesielt med tanke på salg av sponsor- og tv-rettigheter i Europa.

- Jeg tror nok den dealen var en medvirkende årsak til at Irak tok sjansen på å ansette Drillo, sa agent Gunnar Martin Kjenner til A-magasinet.

Irakerne vil at Norge skal betale Drillo
BIG IN IRAQ: Drillo blir mottatt som en helt også i Irak.