Iraks driblebacker overrasket Drillo

- En annen verden, sier han etter tap i debuten.

(Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen ledet i kveld Irak i landskamp for første gang. Resultatet gikk ikke den norske trenerlegendens vei. Drillos menn ble slått 3-2 av vertskapet Qatar.

Drillo har aldri vært spesielt begeistret for spillere som tar store sjanser langt bak på banen, og han fikk et lite fotballkultursjokk under kveldens kamp.

– Det er en litt annen verden. De tar veldig stor risiko med ballen. Både midtstopperne og backen forsøker å drible. Det ene baklengsmålet kom etter at vi mistet ballen midt på banen i en situasjon en norsk spiller trolig ville ha banket den bort, sier han til NTB.

Tapet til tross, fortviler ikke det norske trenerteamet.

- Det viktigste i denne kampen var ikke resultatet, selv om vi selvsagt gjerne skulle vunnet, sier assistenttrener Otto Ulseth til Dagbladet.no.

Byttet mange

Irak ledet 0-1 før Qatar snudde til 2-1. Irak utliknet, men Qatar avgjorde kampen med et langskudd på slutten av kampen.

Ulseth forteller at de brukte anledningen til å teste mange spillere.

- Vi brukte kampen til å bli kjent med spillerne og byttet fem mann i pausen, sier han.

TAP: Egil Drillo Olsen og assistent Otto Ulseth synker dypt ned i hagestolene på al-Gharrafa stadion i Doha, Qatar. Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters/Scanpix
TAP: Egil Drillo Olsen og assistent Otto Ulseth synker dypt ned i hagestolene på al-Gharrafa stadion i Doha, Qatar. Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters/Scanpix Vis mer

Og det de fikk se, var av høyst variabel kvalitet.

- Noe var bra, noe var veldig dårlig. Det var noen forferdelige spillestilsbrudd, som Egil kaller det, og vi så ikke så mye til det vi har jobbet med som handlet om offensive brudd. Men noen spillere viste seg positivt fram, oppsummerer Ulseth.

- En referanse

Og å ha sett spillerne i en kamp, er nyttig for det videre arbeidet.

- Nå har vi i hvert fall en referanse og noe å jobbe ut fra.

Kveldens oppgjør var nemlig kun en privatkamp. Virkelig alvor blir det for Drillo og Ulseth når laget deres møter Pakistan til VM-kvalifiseringskamper 22. og 28. oktober.

Da kan de trolig styrke laget med et par unge spillere. U21-laget er i Sør-Korea, og 2-3 spillere derfra er aktuelle i den irakiske førsteelleveren mot Pakistan, forteller Otto Ulseth.

DRILLO-TAP: Nashat Akram (t.h.) og hans irakiske lagkamerater opplevde ingen direkte Drillo-effekt. Det ble 3-2-tap borte Qatar og Saad al-Shammari (t.v.) i kveld.