Iraks eventyr fortsetter

Iraks fotballeventyr fortsetter. Lørdag spilte laget seg fram til OL-semifinale med 1-0-seier over Australia.

- Folk der hjemme har lidd så mye. Det vi opplever nå er forvirrende, og det er vanskelig å konsentrere seg om fotballen. Men jeg håper vi kan gi våre landsmenn litt lykke, sa Emad Mohammed som ble matchvinner med et spektakulært brassespark i det 64. minutt.

Laget har med noen dagers mellomrom forårsaket skyting i Bagdad og andre steder i hjemlandet. Ikke krigshandlinger, som folk i Irak opplever mer enn nok av, men spontane gledesutbrudd.

OL-suksessen er eventyrlig for et lag som må dele sin treningsbane med beitende sauer. Irak har også håp om å plusse på landets medaljefangst i OL som til nå består av en vektløfterbronse i 1960.

Laget var ille ute en gang lørdag, men Anthony Danzes tilsynelatende scoring ble annullert for offside. Etter scoringen var Irak klart best.

Motstander i semifinalen tirsdag blir Paraguay, som slo Sør-Korea 3-2.

Tevez scoret tre

Den store OL-favoritten Argentina har feid all motstand til side, og lørdag ble Costa Rica slått 4-0. Boca Juniors-playmaker Carlos Tevez scoret tre ganger for Argentina som ventes å ordne landets første OL-gull uansett idrett siden 1952.

Italia står imot i semifinalen, etter at Cesare Bovo ble matchvinner i slutten av andre ekstraomgang mot Mali. Kampen endte 1-0, og dermed er det klart at det ikke blir afrikansk OL-vinner i fotball for tredje gang på rad.

(NTB)