MER HIJAB-KONTROVERS: Fifa godtar ikke at iranske fotballkvinner bærer hijab under kampene. Arkivfoto: AP Photo/Adel Hana
MER HIJAB-KONTROVERS: Fifa godtar ikke at iranske fotballkvinner bærer hijab under kampene. Arkivfoto: AP Photo/Adel HanaVis mer

Iran har sendt protest på FIFAs forbud mot hijab

Ble nektet å delta i Ungdoms-OL.

|||

Iran har offisielt sendt en protest til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) som ikke vil tillate kvinnelige fotballspillere med hijab.

Årsaken til den protesten som kommer fra Iran er at FIFA ikke vil tillate det iranske fotballaget å delta i Ungdoms-OL på grunn av den muslimske kleskoden spillerne er pålagt å følge.

Iranske myndigheter som holder knallhardt på at kvinner følger den muslimske kleskoden, har bestemt at kvinnelige fotballspillere må holde hijaben på også i internasjonale kamper og turneringer. Det ønsker ikke FIFA å godta.

Den olympiske komiteen i Iran skriver i en uttalelse at protesten som er gått til FIFA og har funnet veien til andre internasjonale organisasjoner.

I protesten som er sendt FIFA ber iranske myndigheter FIFA revurdere beslutningen om å utstenge Iran fra Ungdoms-OL. I skrivet heter det at iranske kvinner tradisjonelt har brukt hijab i internasjonale turneringer, og at det er en praksis landet kommer til å fortsette med.

(NTB)