Iran klager denne dommeren inn til Fifa

Sendte brev på to sider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Iran rystet VM-favorittene Argentina lørdag, og kunne tatt ledelsen før Leo Messi avgjorde kampen.

De fleste var enige om at Iran skulle fått straffe da Pablo Zabaleta felte Ashkan Dejagah på vei mot mål innenfor 16-meteren.

Snytt - Iran er snytt for straffespark, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på lufta på Estadio Mineirao i Belo Horizonte.

To dager etter er sinnet fortsatt stort mot Serbia-dommeren Milorad Mazic i Iran. Nå er til og med en offisiell klage sendt til Fifa.

Det bekrefter det iranske nyhetsbyrået ISNA.

GULT KORT: Dommer Milorad Mazic dro fram det gule kortet da iranske spillere klaget på avgjørelsen. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB SCANPIX
GULT KORT: Dommer Milorad Mazic dro fram det gule kortet da iranske spillere klaget på avgjørelsen. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB SCANPIX Vis mer

- Milliarder av mennesker verden rundt så kampen. Vi gjorde det bra mot Argentina. De kunne bare slå oss  på grunn av dommerens feil. Mazic dømte med Argentina og Fifa skulle valgt en annen dommer, sier generalsekretær i det iranske fotballforbundet Mehdi Mohammad-Nabi.

Krenkes I Fifa-klagen over to sider skriver det iranske forbundet at det var dårlig dømmekraft å peke ut Mazic til å være fløyteblåser i kampen.

Iranerne mener Fifa må endre rutinene sine, for å unngå at «nasjoner krenkes» i VM-sluttspillet.

MATCHVINNEREN: Lionel Messi scoret da det så ut til å gå mot målløst i Belo Horizonte.Foto: AFP / GUSTAVO ANDRADE / NTB SCANPIX
MATCHVINNEREN: Lionel Messi scoret da det så ut til å gå mot målløst i Belo Horizonte.Foto: AFP / GUSTAVO ANDRADE / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer