Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iran utelukker kvinner fra sandvolleyballturnering

Iran er for første gang vertskap på verdenstouren i sandvolleyball, men skaper allerede kontroverser. Ett kjønn er nemlig utestengt fra å se sportsarrangementet.

TOMME SETER: Bilder fra turneringen i Iran, som startet tirsdag, viser at mange av setene på tribunen er tomme, blant annet fordi kvinner blir avvist ved inngangen. Foto: Hossein Tahavori / Tasnim News Agency / AP / NTB Scanpix
TOMME SETER: Bilder fra turneringen i Iran, som startet tirsdag, viser at mange av setene på tribunen er tomme, blant annet fordi kvinner blir avvist ved inngangen. Foto: Hossein Tahavori / Tasnim News Agency / AP / NTB Scanpix Vis mer

Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) ble 7. februar forsikret av arrangørene av turneringen Kish Open om at kampene ville være åpne for fans fra alle aldersgrupper og kjønn. «Dette inkluderer kvinner og familier», lovet arrangøren, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW).

Men bilder fra turneringen, som startet tirsdag, viser at mange av setene på tribunen er tomme, blant annet fordi kvinner blir avvist ved inngangen.

- Vi dro til arrangementet, og da jeg gikk mot inngangen sa en sikkerhetsvakt til meg: «Hvor skal du?». Jeg svarte at jeg skulle se på kampen, og da sa han at «det er forbudt», forteller en iransk kvinne HRW.

Et forbud fra 2012 nekter kvinner å være tilskuere ved volleyballkamper i Iran, men FIVB har jobbet for at kvinner skal kunne overvære arrangementene.

- Vi er glade for å kunne si at arrangementet har vært en suksess, selv om det har forekommet noen misforståelser med sikkerhetsvaktene. Dette er nå ryddet opp i, skriver FIVB i en pressemelding.

Human Rights Watch har to ganger hatt møter med FIVB for å be dem forsvare likestilling og ta opp problemet med at kvinner ekskluderes fra deres egne internasjonale turneringer.

Turneringen på øya Kish i Iran varer fra 15. til 19. februar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram