Iran vant sensasjonelt mot Brasil i futsal-VM

Kampen ble avgjort på straffer.

UTE AV VM: De regjerende verdensmesterne fra Brasil er ute av futsal-VM etter at Iran ble for sterke i åttedelsfinalen. Falcao (bildet) var alt annet enn fornøyd etterpå. Foto:  EPA/STRINGER/NTB Scanpix
UTE AV VM: De regjerende verdensmesterne fra Brasil er ute av futsal-VM etter at Iran ble for sterke i åttedelsfinalen. Falcao (bildet) var alt annet enn fornøyd etterpå. Foto:  EPA/STRINGER/NTB ScanpixVis mer

De regjerende verdensmesterne fra Brasil er ute av futsal-VM etter at Iran ble for sterke i åttedelsfinalen. Kampen ble avgjort på straffer.

Etter full tid sto det 4-4 mellom lagene. Dermed måtte det hele avgjøres gjennom straffespark. Der var én brasiliansk bom (Ari Santos) nok til å vippe det hele i Irans favør.

Brasil lekte seg gjennom gruppespillet og vant tre av tre kamper. Med målforskjellen 29-5 ventet mange at de skulle følge opp sine fem VM-triumfer, den siste for fire år siden.

Iran måtte på sin side slite seg videre til åttedelsfinale. Tredjeplass i gruppa holdt akkurat til avansement.

I kampen tok Brasil raskt ledelsen 2-0 etter to scoringer av Falcao. Brasilianerne ledet også 3-1, men etter en meget sterk annen omgang av Iran, var lagene like langt etter full tid. Straffesparkkonkurransen endte med 3-2-seier til Iran.

I kvartfinalen venter Paraguay for iranerne. I likhet med Iran tok Paraguay seg videre etter straffer i åttedelsfinalen da de slo ut vertsnasjonen Colombia.

Norge kvalifiserte seg ikke til verdensmesterskapet.

(NTB)