Irans nye ansikt

LYON (Dagbladet): Irans historiske seier over USA i Lyon i går kveld avslørte en ny side av landet. Sportslig, fair, åpent, sprudlende - fjernt fra politikkens floker. Dette var enda tydeligere hos den iranske ungdommen som jublet med sine nye amerikanske venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Iranske Shahbanoo Ghashghai og Aaron Fodze fra Colorado, USA, tok en felles seier på forskudd med et kyss på kinnet. De feiret mer det fredelige møte mellom to tidligere erkefiender enn akkurat det sportslige resulatet.

- Dette er bare moro. I USA virker iranerne litt skremmende, her er de jo bare morsomme, sa Aaron.

Brodelig

- Vi spiller for å bli venner, ikke for politikken, selv om jeg ønsker et friere Iran. Mine foreldre bor der og har problemer med regimet, sa Shahbanoo som studerer forretningsjus i Paris.

Denne entusiastiske fansen med ny interesse for og respekt for hverandre var typisk for stemningen i Lyon i går.

Press

Kampen utenfor banen var ekstremt fair play. På kafé Ninkasi 50 meter fra Stade Gerland satt alle de som ikke hadde billetter, fra Iran og USA i skjønn forening. De siste drakk nok litt mer øl, men tonen var hele tida broderlig. Amerikanerne lot iranerne juble da Iran scoret, men heiet iherdig på alle amerikanske målsjanser. De hadde imidlertid store problemer med å applaudere når Iran lagde mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer