Irans skotrøbbel med utstyrsgiganten Nike

Irans trener: Skotrøbbel har styrket oss

Irans landslagstrener Carlos Queiroz mener hans spillere har knyttet sterkere bånd som følge av at Nike stoppet leveransen av fotballsko til laget.

BER NIKE UNNSKYLDE SEG: Iran-trener Carlos Queiroz. Foto: NTB/Scanpix
BER NIKE UNNSKYLDE SEG: Iran-trener Carlos Queiroz. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skoprodusenten opplyste tidligere denne uken at de ikke ville levere sko til Iran. Årsaken er de internasjonale politiske og økonomiske restriksjonene mot landet.

Dermed måtte flere iranske fotballspillere ut og kjøpe sine egne fotballsko bare noen dager før deres første VM-kamp mot Marokko fredag.

Queiroz reagerte umiddelbart med sinne og mente det var uheldig å bytte utstyr så kort tid før en viktig kamp. Nå synes portugiseren å ha snudd i saken.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

- Det har vært en kilde til inspirasjon for oss, sier Queiroz til Sky Sports og legger til at spillerne «har knyttet tettere bånd» som følge av situasjonen.

Likevel ber Queiroz om en beklagelse fra Nike.

- Den siste uttalelsen deres var, slik jeg ser det personlig, unødvendig. Alle kjenner til sanksjonene mot Iran. De burde beklage seg overfor oss, for denne arrogante oppførselen mot 23 gutter er fullstendig idiotisk, sier 65-åringen.

Med Queiroz i spissen har ikke Iran tapt en eneste tellende kamp siden de tapte for Argentina i gruppespillet i VM for fire år siden. Det er en rekke 22 kamper.

I tillegg til Marokko skal Iran møte Portugal og Spania i VMs gruppe B.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer