DRAKTKRØLL:  Det iranske fotballlaget må passe godt på draktene sine under fotball-VM. Foto: NTB Scanpix
DRAKTKRØLL: Det iranske fotballlaget må passe godt på draktene sine under fotball-VM. Foto: NTB ScanpixVis mer

Irans VM-spillere får ikke bytte bort draktene

Har fått streng beskjed.

Fotballspillerne til Iran har fått beskjed om å passe nøye på draktene sine under det kommende VM-sluttspillet i Brasil til sommeren.

De har fått streng beskjed om ikke å bytte drakter med motspillerne. Årsaken er at fotballforbundet i landet er redd det skal gå tom for utstyr, og særlig draktskjorter.

Økonomi - Vi gir ikke spillerne en ny drakt for hver kamp. De må være økonomiske og passe på draktene sine, forklarer fotballpresidenten i landet, Ali Kafaschian.

Det er vanlig at spillerne bytter drakter etter å ha møttes i sluttspillkamper i fotball-VM, men den praksisen ønsker ikke iranerne å være med på.

Vaskekrøll Flere av spillerne på det iranske VM-laget har allerede klaget på kvaliteten av det utstyret og de draktene de har fått fra et tysk selskap. Keeper Ali-Resa Haghighi forteller at drakten hans krøp fra XL til medium etter den første vasken.

Det vil ikke fotballpresident Kafaschian høre noe om. Han sier at det ikke er draktleverandøren sin skyld, men derimot vask med feil temperatur på vannet som er årsaken til at draktene ikke holder verken størrelse eller fasong.

Iran spiller i gruppe med Nigeria, Argentina og Bosnia-HercegovinaHercegovina i mesterskapet i Brasil mellom 12 juni og 13. juli til sommeren.

(NTB)