Iranske fotballspillere utestengt på livstid

Ali Karimi, Mehdi Mahdavikia blant spillerne med forbud.

GRØNNE BÅND: Irans Ali Mohammad Karimi trakk til seg internasjonal oppmerksomhet da han og tre andre hadde på seg grønne bånd til støtte for demonstrantene i Iran, under Verdensmesterskap-kvalifiseringen mot Sør-Korea i Seoul 17 juni. (Foto: REUTERS/Lee Jae-Won)
GRØNNE BÅND: Irans Ali Mohammad Karimi trakk til seg internasjonal oppmerksomhet da han og tre andre hadde på seg grønne bånd til støtte for demonstrantene i Iran, under Verdensmesterskap-kvalifiseringen mot Sør-Korea i Seoul 17 juni. (Foto: REUTERS/Lee Jae-Won) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Fotballspillerne Ali Karimi (31), Mehdi Mahdavikia (32), Hosein Ka'abi (24) og Vahid Hashemian (32) har blitt "pensjonert" fra sporten etter at de i forrige uke trakk oppmerksomheten til fotball-fans fra fotballkampen mellom Iran og Sør-Korea og inn i den politiske striden i hjemlandet, skriver den britiske avisa The Guardian på nett.

Støtter MousaviDe fire var blant seks spillere som hadde på seg armbånd i fargen til opposisjonskandidaten Mir Hossein Mousavi under sist onsdags kvalifiseringskamp mot Sør-Korea.

Grønn-fargen har blitt mer og mer kjent som Mousavis farge, etter at nettbrukere verden over har farget profilbildet sitt på Facebook eller Twitter grønt.

Kjente spillereFlere av fotballspillerne fulgte instruksene om å fjerne armbåndet, men Mahdavikia bar båndet gjennom hele kampen. Ali Karimi og Mahdi Mahdavikia er de to mest kjente spillerne for det internasjonale fotballpublikummet gjennom opphold i tysk Bundesliga. Karimi spilte to sesonger for storlaget Bajern München, mens Mahdavikia har ti år bak seg i Hamburg og Eintracht Frankfurt. Hasemian tjener til livets opphold i Bochum og Ka'abi har spilt for blant annet Leicester City i England.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer