Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ireland: - Vi føler oss ranet

Man. City ikke fornøyde med poengdeling på Anfield.

RAN?: Det var på ingen måte ufortjent at Yossi Benayoun berget ett poeng for Liverpool. Likevel følte Manchester City seg utsatt for et lite ran, ifølge Stephen Ireland.Foto: SCANPIX/ EPA/Nick Wilkinson
RAN?: Det var på ingen måte ufortjent at Yossi Benayoun berget ett poeng for Liverpool. Likevel følte Manchester City seg utsatt for et lite ran, ifølge Stephen Ireland.Foto: SCANPIX/ EPA/Nick Wilkinson Vis mer

||| (Dagbladet): Liverpool - Manchester City 2-2.

- Vinn eller forsvinn, sa Liverpool-manager Rafael Benitez før oppgjøret mot Manchester City.

Selv om det er tidlig å begynne å snakke om skjebnekamper i november, hadde Liverpool neppe råd til å avgi poeng mot de lyseblå «uavgjortekspertene» fra Manchester om drømmen om en ligatittel nummer 19 skulle leve videre med bare en tredjedel av ligasesongen unnagjort.

Om Chelsea innfrir favorittstempelet mot Wolves seinere i ettermiddag, ser det unektelig ut som om den 19 år lange ventetiden på et seriemesterskap tidligst kommer til ende våren 2011.

De eneste lyspunktene Rafael Benitez og co kan ta med seg etter nok et poentap, er at laget så ut til å finne tilbake til noe av fasongen som kjennetegnet dem forrige sesong det siste kvarteret, og at man unngikk tap etter at City hadde snudd 1-0 til 1-2.

Benitez var ikke like kategorisk i sine uttalelser etter, som før, kampen.

- Vi er litt skuffet. Vi hadde våre sjanser mot slutten. Men med de problemene vi hadde, da vi var tvunget til å gjøre to bytter i løpet av de første 18 minuttene, viste vi god moral ved å slå tilbake. Vi kjempet for seieren helt til siste minutt, sier Benitez til Sky Sports.

- Jeg synes vi var veldig gode, forholdene tatt i betraktning, legger spanjolen til.

TENTE HÅPET: Martin Skrtel tente håpet for Liverpool da han styrte inn ledermålet fem minutter etter pause.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
TENTE HÅPET: Martin Skrtel tente håpet for Liverpool da han styrte inn ledermålet fem minutter etter pause.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

En som var alt annet enn tilfreds, var Stephen Ireland, som lå an til å bli matchvinner i et drøyt minutt.

- Når man ser tilbake på denne kampen etter sesongen, vil vi kanskje se på det som et bra poeng, men akkurat nå føler vi oss utsatt for et lite ran, sier Ireland til Sky Sports.

Forløsende scoring
Etter en hendelsesfattig første omgang, der skader på Daniel Agger og Ryan Babel var det mest dramatiske som skjedde, tok underholdningen seg kraftig opp etter hvilen.

Kampen trengte en forløsende scoring, og etter 50 minutter løsnet det.

Med Steven Gerrard tilbake fra start, hersker det liten tvil om hvem som påtar seg dødballansvaret i Liverpool. Og kapteinen sviktet ingen da han slo en hard og presis innsvinger foran mål fra venstresida.

Der dukket Martin Skrtel opp med en lang tå, og styrte ballen i nota på tross av tett markering fra Emmanuel Adebayor.

City slo tilbake

Snaut 20 minutter seinere fikk togoleseren sin revansj på slovaken. City-spissen viste til gagns hvilken atlet han er da han på spenstig og akrobatisk vis lurte seg unna markeringen og styrte en god cornerserve i uttagbart område for Pepe Reina.

Det ble mer fart på gjestene etter at alltid energiske Carlos Tevez erstattet Gareth Barry, og etter Adebayors utligning fortsatte City å skape farligheter.

STREK I REGNINGA: Etter å ha tatt ledelsen, ga Liverpool den enkelt fra seg da Emmanuel Adebayor uhindret fikk gå opp og heade inn utligningen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
STREK I REGNINGA: Etter å ha tatt ledelsen, ga Liverpool den enkelt fra seg da Emmanuel Adebayor uhindret fikk gå opp og heade inn utligningen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Etter 76 minutter ga det seg nok en gang utslag i målprotokollen. En feilvendt Shaun Wright-Phillips snudde på femøringen så oppasser Sotrios Kyrgiakos mistet fotfestet.

Deretter la han ballen videre til Stephen Ireland, som balanserte på offside-grensa. Man har ikke sett alt for mange eksempler på midtbanespillerens smarte, dype løp inn i boksen denne sesongen, men denne gangen var iren på rett sted til rett tid og styrte ballen enkelt forbi en sjanseløs Reina.

Akkurat da så det ut til at Manchester City skulle komme seg ut av den onde sirkelen med uavgjorte kamper, men i stedet skulle det ende med tangering av klubbrekorden fra 1913 med seks strake poengdelinger da Yossi Benayoun fikk foten på et skudd fra David N'Gog, som endret retning i Joleon Lescott.

- Det er selvfølgelig uheldig at vi har spilt alle disse uavgjorte kampene, men i fjor tapte vi dem. Det tolker jeg som noe positivt, og herfra skal det gå videre og oppover, sier Ireland.

KORTVARIG GLEDE: Bare et snaut minutt etter at Stephen Ireland hadde gitt Manchester City ledelsen, utlignet Yossi Benayoun.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
KORTVARIG GLEDE: Bare et snaut minutt etter at Stephen Ireland hadde gitt Manchester City ledelsen, utlignet Yossi Benayoun.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media