Irene Dalby går på land

Oslo (NTB-Kaj T. Pedersen): Norges svømmedronning de 12 siste årene legger opp etter at hun mislyktes i helgens VM-kvalifisering i svenske Vrebro. - Det var litt trist at jeg ikke fikk avslutte med et VM, men slik er idretten. Nå er det slutt, sier Irene Dalby til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen norske svømmere har flere NM-gull enn hamarjenta. Siden debuten i seniorklassen i utendørsbassenget i Drammen i 1985, da hun satte norsk rekord på 800 meter fri med 9.07, har hun fått med seg fantastiske 124 gullmedaljer.

26-åringen har også en betydelig internasjonal merittliste. EM-gullene på 800 og 400 meter i 1991 i Aten er høydepunktet i karrieren.

- Uten tvil det morsomste jeg har vært med på. I det hele tatt, årene fra 1989 til 1991 er de flotteste jeg har fått med meg, sier Dalby.

- Da hadde vi et sterkt landslag som markerte seg internasjonalt. De siste årene har det gått litt opp og ned, fortsetter Dalby som også har to 5. plasser fra VM og to 5. plasser fra OL på merittlisten.

Skuffende

I helgens kvalifiseringsstevne i Vrebro i Sverige gikk det ikke fort nok unna på noen av de tre distansene Dalby forsøkte seg på. Fredag klarte hun bare 8.52,73 på favorittdistansen 800 meter fri.

- Skuffende. Jeg hadde rett og slett for dårlig gjennomsnittstempo på hver 100-meter, forteller Dalby.

- Lørdag klarte jeg bare 2.05,88 på 200, og etter 4.20,15 på 400 søndag er det bare å gi seg, fortsetter Dalby som ikke helt hadde forberedt seg på at helgens stevne skulle bli hennes siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer