KOPIERTE WOODS: Dustin Johnson ble kåret til vinner av PGA-turneringen i Edison i New Jersey da orkanen «Irene» ventede herjinger i området gjorde at avslutningsrunden ble avlyst.Foto: SCANPXI/REUTERS/Ray Stubblebine
KOPIERTE WOODS: Dustin Johnson ble kåret til vinner av PGA-turneringen i Edison i New Jersey da orkanen «Irene» ventede herjinger i området gjorde at avslutningsrunden ble avlyst.Foto: SCANPXI/REUTERS/Ray StubblebineVis mer

«Irene» stoppet PGA-touren

Dermed kopierte Dustin Johnson Tiger Woods.

Dustin Johnson vant PGA-turneringen i golf i New Jersey lørdag, med litt hjelp fra orkanen «Irene». Dermed kopierte han Tiger Woods.

Johnson er den første spiller siden Woods som har vunnet minst en turnering i sine fire første sesonger på PGA-touren. Seieren i Edison var hans første på nesten 12 måneder.

Turneringen skulle egentlig avsluttes først søndag, men på grunn av at «Irene» ventes å gjøre været i området umulig ble siste runde tidlig avlyst.

Dersom uværet rundt «Irene» hadde gjort det umulig å fullføre den tredje runden, ville lederen etter to runder blitt utropt til vinner. Da kunne Matt Kuchar løfte hendene i triumf, men været holdt lenge nok til at Johnson fullførte den tredje runden til seier to slag foran Kuchar.

- Jeg hadde flaks. Været holdt akkurat lenge nok, sa Johnson, som innkasserte om lag 7,8 millioner kroner for seieren i den første sluttspillturneringen på årets PGA-tour. Han tok ledelsen i sammendraget og har dermed innersporet i kampen om en bonus på 10 millioner dollar.

- Jeg har spilt ganske bra hele sesongen, men seieren lot vente på seg. Endelig fikk jeg til puttingen også, så dette føles bra, sa Johnson.

Vijay Singh og Brandt Snedeker delte tredjeplassen.

(NTB)