Irland ber Fifa om en ekstra VM-plass

Vil ha 33 lag i Sør-Afrika.

HANDSET SEG TIL VM: Her tar Thierry Henry ballen med hånda før han lurer ballen over til Gallas. Nå vil Irland at både de og Frankrike skal få plass i VM. Foto: AFP/TF1
HANDSET SEG TIL VM: Her tar Thierry Henry ballen med hånda før han lurer ballen over til Gallas. Nå vil Irland at både de og Frankrike skal få plass i VM. Foto: AFP/TF1 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Irland kokte over da landslaget ble slått ut av VM-playoffen takket være Frankrike og Thierry Henrys doble hands.

Nå har det gått 12 dager, og VM-drømmen lever fortsatt hos det irske fotballforbundet.Fifa-president Sepp Blatter forteller i dag at irene har kommet med en snodig henvendelse. De vil at VM skal inneholde 33 lag i stedet for 32.

- Vi mottok en delegasjon fra Irland, og de var naturligvis veldig misfornøyde med det som skjedde. Det vet at kampen ikke kan spilles på nytt, og at dommerens avgjørelse er endelig. De har selvsagt ikke bedt om sanksjoner mot en spiller eller dommeren, men de har spurt, veldig ydmykt, om «de kan være VMs lag nummer 33». Det var det de ba om, egentlig, sier Blatter til Sky Sports.

Fifa-presidenten har ikke avslått ønsket - ennå.

- Jeg skal ta det med videre til lederkomiteen, sier Blatter.

Blatter tilføyer at Fifa vurderer ekstra dommere og ny teknologi for målstrekdømming under mesterskapet neste sommer.

Også i går snakket Blatter om hendelsen i Paris. Da forsvarte han Henry og la skylda på dommer Martin Hansson og hans assistenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer