Irland kvittet seg med Staunton

Fiasko i kvaliken.

Steve Staunton er ferdig som landslagssjef i Irland. Det er svake resultater i EM-kvalifiseringen som førte til at han måtte gå fra jobben.

Det irske fotballforbundet ble enig med Staunton om å avslutte arbeidsforholdet i et hastig innkalt møte tirsdag. Beslutningen er en direkte følge av 1-1 kampen mot Kypros 17. oktober, et resultat som definitivt sendte Irland ut av kampen om en plass i EM-sluttspillet i Østerrike og Sveits neste år.

Staunton overtok jobben som irsk landslagssjef i februar 2006. Han erstattet Brian Kerr den gangen. I det siste har Staunton blitt utsatt for et kraftig press på grunn av de svake resultatene i EM-kvalifiseringen. Uavgjortkampen mot Kypros var dråpen som fikk begeret til å flyte over.

Don Givens som har ledet U21-landslaget, kommer til å overta som sjef for A-landslaget inntil videre, skriver BBC.

Assistenttrener Kevin MacDonald og keepertrener Alan Kelly er også sparket sammen med Steve Staunton, mens Sir Bobby Robson fortsetter som konsulent for internasjonal fotball i det irske forbundet.

BBC skriver at tidligere Leeds- og Aston villa-manager David OLeary er favoritt til å overta som ny landslagssjef, mens også den gamle toppspilleren Liam Brady skal ha vist interesse for jobben.

(NTB)

FIKK BARE HALVANNET ÅR: Steve Staunton mislyktes i EM-kvaliken og må gå fra jobben som Irlands landslagssjef i fotball.
FIKK BARE HALVANNET ÅR: Steve Staunton mislyktes i EM-kvaliken og må gå fra jobben som Irlands landslagssjef i fotball. Vis mer