Irland nekter å motta Blatters trøstepremie i kveld

- En skam for seg selv og for Fifa.

GLEMMER IKKE: Dette bildet er brent inn på hornhinnen til alle fotballinteresserte irer. Handsen som snøt Irland for VM er vanskelig å glemme.Foto: SCANPIX/AFP/TF1/
GLEMMER IKKE: Dette bildet er brent inn på hornhinnen til alle fotballinteresserte irer. Handsen som snøt Irland for VM er vanskelig å glemme.Foto: SCANPIX/AFP/TF1/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Irene dirrer fortsatt av sinne etter skandalemålet som sendte Frankrike til VM på bekostning av den grønne øyas håpefulle fotballspillere.

Selv nå like før jul vekkes sterke følelser til live igjen, på grunn av det som blir omtalt som «patetisk» og «verdiløs» FIFA-plan om å tildele Irland en trøstepremie på kveldens galla i Zürich.

Sepp Blatter og co har nemlig ønsket å gi landet en spesialpris på samme tilstelning der Messi, Ronaldo og co kjemper om Årets Spiller-tittelen.

Det kan de bare glemme. Irene har ingen planer om å delta.

- Fifa-presidentens oppførsel var en skam for både ham selv og Fifa. I kveld har de pristutdeling, og de har tilbudt oss en Fair Play-pris dersom vi møter opp. Vi har takket høflig nei, sier John Delaney, direktør i det irske fotballforbundet (FAI), ifølge Evening Herald.

- På et eller annet tidspunkt må vi sette en strek for det målet, selv om vi sikkert kommer til å måtte se det igjen de neste 20-30 årene. Jeg synes supporterne våre oppførte seg eksemplarisk. Jeg tror ikke mange andre ville oppført seg så bra som de gjorde, sier Delaney.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer