Irland slo Tyskland - kan gå direkte til EM

Skottlands drøm knust.

MATCHVINNER:  Shane Lone sendte Irland til himmels med sin avgjørende scoring mot Tyskland. Foto: AP Photo/Peter Morrison/NTB Scanpix.
MATCHVINNER: Shane Lone sendte Irland til himmels med sin avgjørende scoring mot Tyskland. Foto: AP Photo/Peter Morrison/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gruppe D er langt fra avgjort før den siste runden søndag. Det sørget Irland for da de slo Tyskland hjemme i Dublin.

Status før den siste runden er som følgende:
1) Tyskland 19 poeng
2) Polen 18 poeng
3) Irland 18 poeng
4) Skottland 12 poeng

Irland tok et stort skritt mot EM i Frankrike med sin 1-0-seier mot regjerende verdensmester Tyskland. Tyskerne presset på og skapte flere store muligheter uten å få uttelling. 20 minutter før slutt sa det derimot pang andre veien. Darren Randolph kom inn til sin kvalifiseringsdebut for en skadet Shay Given like før pause.

Han dunket en ball oppover. Den var en annen innbytter Shane Long først på. Southampton-spissen løp fra det tyske forsvaret og dunket ball opp i det lengste krysset forbi fingertuppene til Manuel Neuer.

Irene klarte å ri av det tyske presset mot slutten og sikret med det tre viktige poeng.

Polen reddet poeng I Skottland tok Polen en tidlig ledelse ved brennhete Robert Lewandowski. Men uten tre poeng for Skottland var EM-drømmen knust.

Matt Ritchie utliknet like før pause før Steven Fletcher satte inn 2—1 etter 62 minutter. Men på overtid slo Polen til og sikret seg et meget viktig poeng. Et poeng som sørger for at de er i førersetet før den siste kvalifiseringskampen mot Irland. Dermed er Skottlands EM-drøm knust.

Tyskland så ut til å bli kvalifisert til EM-sluttspillet til tross for tap, men Polens seine utlikning sørger for at tyskerne ikke kan slippe jubelen løs riktig enda. Og selvfølgelig var det Lewandowski som var sist på den scoringen og.

Avgjørende finale Men tyskerne møter Georgia i gruppespillets siste kamp, og med poeng der vil de være klare. Skulle Tyskland tape mot Georgia, pluss at Polen og Irland spiller uavgjort må tyskerne ut i playoff.

Oppgjøret mellom Polen og Irland vil bli en ren finale, hvor vinneren går til EM i Frankrike. Polen er i førersetet og går direkte til Frankrike ved seier, 0—0 og 1—1. Skulle det bli 2—2 eller uavgjort med flere scorede mål er det irene som tar seg til Frankrike.

Uansett er taperen av den gruppefinalen minimum sikret play off.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer