SPILLER IKKE: Tottenhams Robbie Keane (t.v.) og Hull Citys Kevin Kilbane har begge meldt forfall til kampen mot Norge i morgen. Her feirer de Kilbanes scoring mot Andorra i EM-kvalik hjemme på Aviva Stadium i Dublin 7. september. Foto: Russell Cheyne, Reuters/Scanpix
SPILLER IKKE: Tottenhams Robbie Keane (t.v.) og Hull Citys Kevin Kilbane har begge meldt forfall til kampen mot Norge i morgen. Her feirer de Kilbanes scoring mot Andorra i EM-kvalik hjemme på Aviva Stadium i Dublin 7. september. Foto: Russell Cheyne, Reuters/ScanpixVis mer

- Irland vil savne Keane

Drillo venter svekket motstand i morgen.

DUBLIN (Dagbladet): I morgen spiller Norge borte mot Irland i siste terminfestede kamp før den viktige EM-kampen mot Danmark i mars.

Forbundet jobber fortsatt med å skaffe Drillos menn en motstander til februar, men enn så lenge er kampen på Aviva Stadium i Dublin en tidlig generalprøve.

Og det er et skaderammet irsk lag etter forfall fra seks sentrale spillere som Robbie Keane og Richard Dunne.

- De kan se svekket ut. Noen nøkkelspillere vil bli savnet. Keane har vært toneangivende i de siste kampene jeg har sett, sier Egil Olsen.

Han har også registrert at irene stiller uten tre fjerdedeler av backfireren i en normal startoppstilling. Bare Manchester Uniteds John O'Shea er klar.

- At tre av fire bak der er borte, vil prege dem. De har egentlig vært veldig stabile i laguttaket, sier landslagssjefen.

Huseklepp eller Helstad Selv mangler han John Carew og Moa i angrep og Espen Ruud som har gjort en del innhopp den siste tida.

KAMP OM PLASSENE: Blant disse gutta er fem av seks kandidater til den norske midtbanetrioen. Vaagan Moen, Yttergård Jensen og B. H. Riise fra venstre. Hæstad i midten og Grindheim nummer to fra høyre. Det sikreste kortet, Henning Hauger, er ikke med på dette bildet. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
KAMP OM PLASSENE: Blant disse gutta er fem av seks kandidater til den norske midtbanetrioen. Vaagan Moen, Yttergård Jensen og B. H. Riise fra venstre. Hæstad i midten og Grindheim nummer to fra høyre. Det sikreste kortet, Henning Hauger, er ikke med på dette bildet. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

- På spissplassen står det mellom to mann når vi er uten John og Moa: Det blir Erik Huseklepp eller Thorstein Helstad, sier Drillo.

For han er sikker på at han går ut i sin foretrukne 4-5-1-formasjon også i morgen. Startlaget har han ikke delt verken med spillerne eller med andre interesserte ennå.

- Vi driller jo litt på trening, så spillerne har vel en viss peiling, men de har ikke fått laget ennå, sier Drillo etter dagens trening som foregikk bak lukkede dører etter 20 minutters oppvarming som var åpen for media.

Seks kandidater Den norske forsvarsfireren synes ganske opplagt, med Tom Høgli, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler og John Arne Riise. Mest spennende er kanskje komposisjonen av den sentrale trioen på midtbanen.

- Det er seks stykker som kjemper om plassene der, sier Drillo.

Og han sikter da til Henning Hauger, Christian Grindheim, Petter Vaagan Moen, Kristofer Hæstad, Bjørn Helge Riise og Ruben Yttergård Jensen. De tre førstnevnte er kanskje mest sannsynlige fra start.

På venstresida starter ganske sikkert Morten Gamst Pedersen, mens den av Huseklepp og Helstad som ikke spiller spiss er kandidat på høyrekanten sammen med Morten Moldskred.

Begge keeperne spiller De som da ikke er nevnt, er Espen Bugge Pettersen og forsvarsalternativene Vadim Demidov og Jonathan Parr. Bugge Pettersen kommer til å spille andre omgang.

BUSINESS AS USUAL: Drillo har ikke offentliggjort laget som starter mot Irland, men garanterer den vante 4-5-1-formasjonen. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
BUSINESS AS USUAL: Drillo har ikke offentliggjort laget som starter mot Irland, men garanterer den vante 4-5-1-formasjonen. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

- Hvis vi skulle havne i en situasjon der Jon (Knudsen) er skadd i mars, er det greit med en som har prøvd seg littegrann, sier Drillo.

Det er uklart hvor lenge Rune Almenning Jarstein, som har vært andrevalget under Drillo, er ute med skade.

Mest sannsynlig vil de aller fleste av de 18 i troppen til Drillo slippe til i løpet av kampen i morgen.

- Vi starter med det beste vi har. Men vi kommer nok til å bruke mer enn de tre byttene vi normalt kan gjøre, sier Drillo.