Hviterussisk fotball på topp hos Norsk Tipping:

- Ironisk at norsk idrett tjener penger på dette

Talsmann i Norsk Supporterallianse reagerer kraftig på at hviterussisk fotball nå har blitt Norsk Tippings største sportsspill.

POPULÆRT: Kampen mellom Dynamo Brest og Isloch Minsk gikk i helgen for åpne tribuner til tross for at resten av idrettseuropa er satt på pause. Det har fått stadig flere til å begynne å spille på den hviterussiske fotballen. REUTERS/Vasily Fedosenko
POPULÆRT: Kampen mellom Dynamo Brest og Isloch Minsk gikk i helgen for åpne tribuner til tross for at resten av idrettseuropa er satt på pause. Det har fått stadig flere til å begynne å spille på den hviterussiske fotballen. REUTERS/Vasily Fedosenko Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er jo litt ironisk at norsk idrett tjener penger på hviterussisk fotball, når det strengt tatt er like farlig for Hviterussland å spille fotball som det er for Norge.

Det sier talsmann i Norsk Supporterallianse, Gjert Moldestad, til Dagbladet. Alliansen er en interesseorganisasjon for norske fotballsupportere og representerer rundt 40 000 supportere.

I Hviterussland har fotballen pågått for fullt de siste ukene til tross for at resten av idrettseuropa er satt på pause som en konsekvens av coronaviruset.

Det har ført til stor interesse for den nasjonale ligaen. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland, Israel og India.

Spill på den hviterussiske ligaen har også økt og overfor Dagbladet bekrefter Norsk Tipping at den hviterussiske fotballen for øyeblikket er deres største sportsspill.

- Ironisk

Nå reagerer Moldestad sterkt på at tilbudet eksisterer og peker på at det statlige tippeselskapet har et særskilt samfunnsansvar.

- Norsk Tipping har en helt annen funksjon enn et hvilket som helst annet spillselskap og jeg synes det egentlig er litt merkelig at vi nå skal la oss underholde av et diktatur som spiller fotball og driter i de helserådene de har fått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer