Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ironman-deltaker døde etter hjertet stoppet

Ironman-utøver fikk hjertestans i vannet og døde

En britisk kvinne er død etter hjertestans i en Ironman-konkurranse på Costa del Sol i Spania.

IRONMAN: Den britiske kvinnen deltok i en Ironman-triathlon, en triahtlon-gren som regnes som ekstra tøff. Hun omkom i konkurransen. Bildet er fra en Ironman-triathlon i Italia i fjor. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/ NTB Scanpix
IRONMAN: Den britiske kvinnen deltok i en Ironman-triathlon, en triahtlon-gren som regnes som ekstra tøff. Hun omkom i konkurransen. Bildet er fra en Ironman-triathlon i Italia i fjor. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/ NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): En kvinnelig britisk triatlet døde i går etter at hun fikk hjertestans mens hun deltok i Ironman på den spanske solkysten i helga.

Ifølge Daily Mail var det underveis i svømmedelen av triathlon-konkurransen at kvinnens hjerte stoppet.

Spanske kilder melder at hun skal ha forblitt hjernedød inntil hun døde på et sykehus i nærheten av Marbella.

Konkurransen Ironman 70.3 Marbella trakk til seg om lag 2500 utøvere fra hele verden. På spill sto 50 kvalifiseringsplasser til VM i Ironman 70.3 i Sør-Afrika i oktober.

Ironman-løpet besto av 1900 meter svømming, fulgt av 90 kilometer sykling, før det hele ble avgjort etter en halvmaraton (21 kilometer).

Britiske David McNamee vant konkurransen på tiden 3.57,46, som startet og avsluttet i Puerto Banus, og den første kvinnen i mål var tyske Laura Philipp.

Dødsfallet kommer innen en måned etter at Gary Ennis døde etter å ha pådratt seg alvorlige hodeskader etter å ha veltet på sykkel. Ulykken skjedde 8. april. 21. april døde 42-åringen, etter å ha kjempet for livet i to uker.

– Gary la blod, svette og tårer inn i Ironman-treningen sin og ville vært en dyktig utøver under konkurransen seinere i år. Vi har mistet en utrolig snill og sjenerøs ektemann, sønn og bror, som alltid fant tid til alle, skriver familien i en pressemelding.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media