- Irriterende å høre at «Soko har stagnert»

Men Lyn tviler ikke på Sokolowski.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - FC Lyn Oslo 1-2.

Lyns Tomasz Sokolowski (23) er for lengst lei av og oppgitt over antydninger om stagnasjon i en karriere som mange spådde kom til å bli lysende.


- Det irriterer meg å høre utsagn som at «Soko har stagnert». Det gjør meg bare hissig og ekstra motivert til å motbevise kritikken, påpeker hovedpersonen selv.

Uansett spørs det hvor mye lenger han kommer til å måtte finne seg i av negative bemerkninger. Midtbanemannen har denne sesongen tatt store steg i riktig retning, og kom ut av det som den suverent seirende duellanten mot VIF-kaptein Martin Andresen.


Med prestasjoner som i mandagens byderby, og med en kontrakt som bare er måneder unna sitt utløp, hersker det liten tvil om at Sokolowski vil bli en het potet i et vinterkaldt overgangsvindu.

Varmet hjertet

Lyns supportergruppering Bastionen gjorde det i hvert fall klinkende klart at 23-åringen ikke trenger å dra noe sted.

Før avspark i andre omgang rullet ut et langt banner med en utvetydig oppfordring til Sokolowski om å forlenge kontrakten med Oslo-laget.

TROR PÅ AVTALE: Lyn-trener Kent Bergersen føler seg trygg på at Tomasz Sokolowski kommer til å signere ny kontrakt med klubben, til tross for interesse på overgangsmarkedet. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
TROR PÅ AVTALE: Lyn-trener Kent Bergersen føler seg trygg på at Tomasz Sokolowski kommer til å signere ny kontrakt med klubben, til tross for interesse på overgangsmarkedet. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

- Det er første gang på seks år i klubben at jeg har sett et stort banner med navnet mitt på, og det varmet hjertet foran en kald andre omgang, understreker overfor Dagbladet.no.

Spørsmålstegn

Likevel er supporternes innstendige bønner ikke nok til at Sokolowski vil love bort fremtiden sin til Lyn i skrivende stund.

Han antyder at han neppe kommer til å falle ned på noen avgjørelse før tippeligasesongen er ferdigspilt, selv om tonen i dialogen med Lyn både er positiv og optimistisk ifølge spilleren selv.

- Det er en del spørsmålstegn i hodet mitt jeg trenger å få svar på, helst i desember, for akkurat nå håper jeg å holde meg frisk og ha det gøy med fotballen i de månedene og kampene som er igjen. Det blir en spennende høst med bløte baner, såre knær, flomlys og fete kamper, forteller Sokolowski til Dagbladet.no, vel vitende om at lag som Rosenborg, Brann og Fredrikstad gjenstår på terminlisten.

Tror på løsning

Fra klubbhold er det ingen tvil om hva man ønsker seg i førjulspresang; et kontraktsdokument med Tomasz Sokolowskis navnetrekk som binder ham til Oslo-klubben i overskuelig framtid.

- Selvfølgelig ønsker vi å beholde Tomasz, understreker Lyns ferske hovedtrener Kent Bergersen overfor Dagbladet.no.

- Irriterende å høre at «Soko har stagnert»

- Tror du personlig at han blir i klubben?

- Ja, sier Bergersen.

- Har du pratet med ham om en forlengelse av kontrakten?

- Nei, jeg vet ingenting utover at «Soko» elsker Lyn og vil være med å slå Vålerenga også neste år, sier Lyn-treneren.

Skal gjøre jobben lett for «Kenta»

Sokolowski selv er glad for tillitserklæringen fra Bergersen.

- Det er viktig å ha tillit hos treneren, og det er godt å vite særlig nå som vi har en ny sjef. Ved å jobbe godt på trening og holde meg frisk og disponibel, skal jeg forsøke å gjøre jobben lettest mulig for «Kenta» når han skal ta ut laget fremover, smiler Lyn-spilleren som ikke kunne ha bedt om en bedre start på arbeidsuka.

- Vi passerer Rosenborg og Bodø/Glimt, noe vi har hatt muligheten tidligere, men ikke tatt tak i før nå. Det betyr at det bare er fire poeng opp til sølv. Jeg er derfor sykt fornøyd med ukestarten, avslutter Sokolowski.

JUBELKVELD: Tomasz Sokolowski var sterkt delaktig i seieren over Vålerenga, og kunne juble fortjent sammen med Kim Holmen og Tommy Berntsen.