BEST NÅR DET IKKE GJELDER? Christian Grindheim og Brede Hangeland er tilskuere til sommeren når Robert Vittek og Slovakia møter Italia, Paraguay og New Zealand i gruppespillet i VM i Sør-Afrika til sommeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
BEST NÅR DET IKKE GJELDER? Christian Grindheim og Brede Hangeland er tilskuere til sommeren når Robert Vittek og Slovakia møter Italia, Paraguay og New Zealand i gruppespillet i VM i Sør-Afrika til sommeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

- Irriterende at de er i VM og ikke vi

Brede Hangeland etter Norges tredje strake seier mot VM-klar motstander.

|||ZILINA (Dagbladet): Slovakia - Norge 0-1.

Det er en kunst å være best når det gjelder. Det gir en litt bitter bismak å være best når det er for seint.

Egil Drillo Olsens landslag har nå spilt tre strake treningskamper mot VM-nasjoner. Det har endt med 1-0-seier hjemme mot vertsnasjonen Sør-Afrika og borte mot kvalikgruppevinnerne Sveits og Slovakia.

- Det er litt irriterende at de er i VM og ikke vi, sier landslagskaptein Brede Hangeland etter seieren mot Slovakia.

For selv om han synes seieren i går smakte godt, ble han ikke skremt av motstanden.

- Vi skal ikke snakke opp dette laget for mye, sier Fulham-stopperen.

- Vi har noe i VM å gjøre- Dette viser at vi kunne hatt noe å gjøre i VM vi også, sier matchvinner Morten Moldskred.

Han scoret sitt første landslagsmål i sin kamp nummer fem, men insisterte på at det viktigste var at laget vant.

- Så lenge vi vinner, er det supert. Men det er alltid artig å score, og litt spesielt siden det er det første.

Keeper Jon Knudsen ble matchvinner i motsatt ende av banen med en fantomredning i første omgang. Han synes også resultatet viser at Norge kunne fortjent en VM-sjanse.

- Det blir spennende å se hva Slovakia har å gjøre i VM, sier han.

- Må bli gode nok når det gjelderMen Knudsen minner samtidig om de harde fakta:

- Vi kom ikke til playoff engang.

Morten Gamst Pedersen mener også Norge først og fremst kan takke seg selv for at de ikke kvalifiserte seg. Men heller ikke han lot seg imponere av Slovakia i kveld.

- De hadde tur i gruppa når de vant den og gikk videre. Vi får bare håpe vi også kan være gode nok når det gjelder, sier Gamsten.

KEEPERKOMPISER: Norges keeperreserver  Espen Bugge Pettersen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein gratulerer Jon Knudsen med en god kamp mot Slovakia. Knudsen rangerer superredningen i første omgang som en av sine beste på landslaget, men påpeker at den hadde smakt bedre i en kamp som betydde noe. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
KEEPERKOMPISER: Norges keeperreserver Espen Bugge Pettersen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein gratulerer Jon Knudsen med en god kamp mot Slovakia. Knudsen rangerer superredningen i første omgang som en av sine beste på landslaget, men påpeker at den hadde smakt bedre i en kamp som betydde noe. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer