NESTENSENSASJON: Henrik L'Abeé-Lund holdt på å gjøre det helt store, men skjøt seg vekk fra en VM-medalje med to bom på den fjerde og siste skytingen på gårsdagens 20-kilometer i Nove Mesto. Han ble beste norske på niendeplass.
NESTENSENSASJON: Henrik L'Abeé-Lund holdt på å gjøre det helt store, men skjøt seg vekk fra en VM-medalje med to bom på den fjerde og siste skytingen på gårsdagens 20-kilometer i Nove Mesto. Han ble beste norske på niendeplass.Vis mer

- Irriterende at jeg ikke klarte å fullføre det gode løpet jeg begynte på

Henrik (26) var to bom unna stjernestatus.

NOVE MESTO (Dagbladet): Han skulle ikke engang starte på gårsdagens 20-kilometer i VM, men da Emil Hegle Svendsen ble syk, så fikk reserven Henrik L'Abbeé-Lund beskjed om å gjøre seg klar.

Det kunne endte i et idrettseventyr av de sjeldne:

Ubeskrevet blad Etter 15 strake treff på de tre første skytingene, så sto plutselig en 26 år gammel Oslo-gutt, totalt ukjent for de fleste, på fjerde og siste skyting og skulle skyte om en mulig gullmedalje i sin tredje VM-start.

Det endte i to bom, og til en respektabel 9. plass i mål.

En plassering Henrik mer enn gjerne hadde tatt, om du hadde tilbudt han den før start. En gedigen nedtur, med fasit i hånd.

- Det var irriterende at jeg ikke klarte å fullføre det gode løpet jeg begynte på, sier Henrik L?Abbeé-Lund til Dagbladet.

- Hadde muligheten - Jeg visste ikke om jeg skjøt om gull, men trodde iallfall på medalje om jeg hadde skutt fullt. Jeg hadde alle muligheter, og da er det surt å feile på den store sjansen jeg fikk.

- Da den første bommen kom, begynte jeg å tenke på at jeg ikke hadde råd til flere. Da tenker man mer på det enn på oppgavene, og da kommer det en til med en gang. Det er kjedelig, sier han.

Men selv om det ikke endte i et medaljeløp, så skjøt L?Abbeé-Lund seg trolig inn på stafettlaget lørdag. Den fjerde og siste plassen sto mellom han og Lars Helge Birkeland, som endte helt nede på 44. plass i går. Også han med to tilleggsminutter.

På stafettlaget - Jeg vet at Lars Helge var foran meg før dette løpet, for han er en mer stabil skytter enn jeg er, men jeg føler at jeg har fått vist meg bra fram med 19 treff på jaktstarten og 18 her på normalen.

- Det vil være moro å få gå stafetten. Det er dette man trener for hele året, og det finnes ikke noe morsommere enn å gå VM-distanser, sier Henrik L?Abbeé-Lund til Dagbladet.

• Om Emil Hegle Svendsen ikke blir frisk i tide til lørdagens VM-stafett, så får både Henrik L'Abbeé-Lund og Lars Helge Birkeland plass på stafettlaget.

MARKERTE SEG: Henrik L'Abbeé-Lund satte preg på gårsdagens VM-distanse og kjempet i teten helt til siste skyting. Der ble det to bom og en niendeplass til slutt i mål.
MARKERTE SEG: Henrik L'Abbeé-Lund satte preg på gårsdagens VM-distanse og kjempet i teten helt til siste skyting. Der ble det to bom og en niendeplass til slutt i mål. Vis mer