Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Irriterer meg at Norge ikke forsøkte å spille

Det var heller ikke corner da Hangeland utliknet, mener Arsenal-Djourou.

IKKE SUR: Men Johan Djourou var småirritert over dommeren og at Norge klarte å gjennomføre planen sin på Stade de Suisse i går kveld. Her forsøker han å stoppe Ruben Yttergård Jenssen. Foto: SCANPIX/EPA/PETER KLAUNZER
IKKE SUR: Men Johan Djourou var småirritert over dommeren og at Norge klarte å gjennomføre planen sin på Stade de Suisse i går kveld. Her forsøker han å stoppe Ruben Yttergård Jenssen. Foto: SCANPIX/EPA/PETER KLAUNZER Vis mer

BERN (Dagbladet): Sveits - Norge 1-1.

Sveits-leiren var mer enn mildt misfornøyde med dommer David Fernandez Borbalan etter uavgjort hjemme mot Norge i går.

Trener Ottmar Hitzfeld raste på sidelinja etter flere av Borbalans avgjørelser, som, for å si det som det er, var hakket for hjemme/borte-nøytrale for selv sveitsernes smak.

Arsenal-forsvarer Johan Djourou var en av dem som luftet misnøyen med dommeren gjentatte ganger ute på banen.

- Jaja. Dommeren var ikke god i dag, du kunne se det på hver eneste avgjørelse som gikk deres vei, sier Djourou og nikker mot Dagbladet.

- Faktisk, ser du en gang til på corneren (Norge scorer på), så ser du at det ikke skal være corner. Det er vanskelig for oss å svelge. Men all ære til Norge, de klarte det de kom hit for å gjøre, sier han.

Forsøker ikke å spille
For gårsdagens hjemmelag ser naturlig nok gårsdagens 90-minutter gjennom egne øyne, og den norske tilfredsheten med godt spill på Stade de Suisse finner ikke akkurat ekko hos Djourou og co.

- Det er vanskelig å si at vi er fornøyde. Jeg tror Norge kom hit for å forsvare seg, og for å spille for et par cornere og frispark. I rettferdighetens navn så hadde de noen gode sjanser mot slutten av kampen, de ga oss trøbbel med hjørnespark i starten også, men bortsett fra det kan jeg ikke si de skapte mer enn oss. Jeg synes det var - jeg vil ikke si jevnt - for jeg syns vi kunne vunnet og det er tungt å slippe inn på en corner mot slutten, sier Arsenal-forsvareren.

- Er du overrasket over det Norge viste?

- Nei, vi visste at Norge kom for å satse på dødballer, at de ikke er et lag som forsøker å spille, finne kombinasjonene. De er ganske direkte, og det var det de gjorde. Jeg syns vi taklet de lange ballene bra, men hjørnesparkene ga oss trøbbel et par ganger. «Fair play» til Norge som forsvarte seg godt. Jeg er bare litt irritert over at de ikke forsøkte å spille noe særlig, sier Johan Djourou.

Håper fortsatt på luke
Sveits drar til Island for en tøff bortekamp når Norge møter Kypros tirsdag kveld, og planen er å komme tilbake på vinnersporet Norge saboterte i går kveld.

25-årige Djourou, som på ingen måte skal framstilles som sytete etter uavgjortkampen - han var tvert imot direkte blid og trivelig - håper fortsatt laget kan dra fra i front av gruppe E.

- Vi har syv poeng og topper fortsatt. Det er veldig viktig at vi drar til Island for å vinne nå. Vi kan fortsatt skaffe oss en luke, selv om vi kunne startet på det allerede i dag, sier han.

- Hva med Norge, er de gode nok til å gå videre?

- De har kvaliteter, de har kvalitetene til å gå til VM. De er vanskelige å møte, mener Arsenal-proffen.

PS! Det er vanskelig å både tolke og gjengi i tekstform, men Daniel Braaten svarte «jajaja» og himlet lystig med øynene da Dagbladet spurte ham om det faktisk var corner til Norge før Brede Hangelands utlikningsmål i går kveld.